x

Vladan Babić: Sparing sa Gasijevim zlata vredan

Vladan Babić: Sparing sa Gasijevim zlata vredan Foto: BSS

Srpski superteškaš, šampion, prekaljeni maestro u boks rukavicama, brat i miljenik reprezentacije, 30-godišnji Vladan Babić učestvovaće u plejadi vrhunskih boks mečeva koji će se održati 26. avgusta 2022. na platou iza Geozadova – Beograd na vodi i kojim će srpska prestonica biti epicentar boks sveta. Svetski boks spektakl u kome će glavnu borbu imati sa jedne strane 28- godišnji prekaljeni i rezultatski dokazani as profi ringa Rus Murat Gasijev koji je nosio naslov šampiona planete, IBF titulu od 2016. do 2018. i WBA titulu 2018 u teškoj kategoriji do 90,7 kg i sa druge strane mašina iz Amerike, 42 – godišnji Karlos Velč (21-2-1, 18 KO) koji je u poslednje četiri godine nanizao 19 mečeva i isto toliko pobeda biće bogat i sa devet uvodnih mečeva u kojima će ljubitelji plemenite veštine imati priliku da uživaju u vrhunskim borbama, Pre Gasijeva i Velča zasijaće potvrđeni asovi ringa, a među njima i višegodišnji kapiten muškog boks tima Srbije Babić koji će odmeriti snage sa Dražanom Janjaninom iz BiH.


Sve spremno za spektakl: I Gasijev i Velč hoće pobedu


Osvajač brojnih medalja kako na domaćem tako i međunarodnom polju superteškaš Babić prethodne nedelje proveo je u društvu svetskog asa Gasijeva na pripremama na Zlatiboru.


„Imao sam tu čast da dobijem poziv da budem deo tima na pripremama bivšeg svetskog šampiona Murata Gasijeva i pomognem mu u pripremama za meč koji će boksovati u Beogradu 26. avgusta sa Amerikacnem Velčom. Iskreno mnogo više je pomogao on meni, jer meni  je svaki sparing sa takvim šampionom kakav je on  zlata vredan. Svaki trenutak proveden sa Gasijevim doneo je meni kao sportisti i kao čoveku oduševljenje, a on je svakim svojim pozetom i ponnašanjem pokazao koliko je veliki šampion. Murat svakim svojim postupkom dokazuje i pokazuje ko je, šta je, koliko je normalan i običan i opušten čovek koji je svojim radom, trudom i zalaganjem napravio rezultat. Od samog starta priprema ušli smo u sjajnu komunikaciju, pored izuzetnog rada na sparinzima našlo se uvek vreme i za šalu. Energije su nam se totalno poklopile i mislim i nadam se da su zadovoljni iz njegovog tima kako sam odradio svoj deo posla i da će se naša saradnja nastaviti u nekom od njegovih narednih kampova“ – objašnjava Babić.


Srpski bokserski div velikog srca navikao nas je na vrhunske partije i trofeje. Ipak ima jedna koju žarko želi u svojoj kolekciji i kojoj je bio jako blizu.


„Istina, to je zlato sa šampionata Balkana. Nakon profi revije u Beogradu na vodi gde mi je izuetna čast da budem deo ekipe i da boksujem na tako velikoj manifestaciji svetskog sjaja i kalibra, okrećem se državnom prvenstvu koje će se održati krajem septembra u Somboru i reprezentativnim obavezama. Čekam tačan datum i zvaničnu potvrdu Balkanskog prvenstva na kome bi voleo da učestvujem i na kome bi voleo da se okitim najsjajnijom medaljom jer mi samo ona nedostaje u mojoj kolekciji. Pre četiri godine sam bio treći, prošle godine sam bio drugi, smatram da je sad pravo vreme da budem šampion Balkana i da i tim rezultatom upšiem još jedan lep statistički podatak u svojoj biografiji i da posle toga se posvetim daljim reprezentativnim obavezama. Nadam se samo lepim vestima i lepim stvarima, jer to je ove godine moja fabula i želim da se taj put nastavi“ – ističe srpski superteškaš koji je osvajao i „Zlatnu rukavicu“, „Beogradskog pobednika“, brojna državna i međunarodna prvenstva.


Gasijev: Pozivam srpsku braću na spektakl


Babić će 2022. pamtiti i po lepim dešavanjima kako na poslovnom tako i privatnom planu.


„Sve je počelo tokom Svetskog prvenstva za seniore u novembru 2021. u našoj Areni kada sam dobio predlog od Ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandra Vulina da se pridružim jedinici za obezbeđenje i da radim kao instruktor i obučavam pripadnike te jedinice. Predlog sam iskreno oberučke prihvatio jer nije mala stvar u ovom trenutku ni za mene ni za bilo koga biti deo jedinice MUP-a Srbije, to je velika čast i privilegija. Odmah nakon što sam krenuo da radim u ovoj jedinici osetio sam veliko olakšanje, sigurnost i rešio sam da se i privatno smirim, da što bi se reklo stanem na ludi kamen. Oženio sam se pre tri nedelje i jako sam srećan i ispunjen. U jedinici mi izlaze u susret i pomažu mi kad god je i šta god potrebno vezano za treninge i takmičenja koja iziskuju odsustva, sve teškoće se rešavaju brzo, usputno i situaciono i bitno je da je zdrava atmosfera. Verujem da će se naša saradnja nastaviti na obostrano zadovoljstvo, voleo bi da ostanem tu gde sam sad jer to je posao koji volim i koji me ispunjava“ – zaključio je srpski boks as i kapiten Vladan Babić.


Pored meča Gasijev – Velč, Babić – Janjanin, u profi boks manifestaciji i Beogradu na vodi koji je zakazan za 26. avgust 2022. od 19:30 časova sa živim TV prenosom na TV Arena uz besplatan ulaz, gledaćemo mečeve: Marko Nikolić – Majkl Obin, Milosav Savić – Miloš Terzić, Nenad Jovanović – Nazif Sejdi, Jovan Nikolić – Petar Stošić, David Džukaev – Ondrej Budera, Vladimir Mirončikov – Francisko Ramon Benitez, Aslambek Idigov – Abraham Gabriel Buonarigo, Artem Agejev – Diego Adrian Maroči.


Datum: 24.08.2022. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...