x

Otvorene XIX Mediteranske igre Oran

Otvorene XIX Mediteranske igre Oran Foto: OKS

Na Olimpijskom stadionu u Oranu  svečano su otvorene XIX Mediteranske igre Oran koje će se po drugi put održati u Alžiru i koje će trajati do 6. jula 2022. godine. Naša delegacija izašla je na svečani defile praćena snažnim aplauzom, a zastavu Srbije nosio je osvajač srebrne medalje sa Olimpijskih igara u Tokiju, strelac Damir Mikec.


Mediteranske igre 2022 održavaju se u periodu od 25. juna do 05. jula 2022. godine, u Oranu (Alžir), u organizaciji Olimpijskog komiteta Alžira u saradnji sa Međunarodnim Olimpijskim komitetom (MOK).


Domaćini su se potruditi da tokom celog programa prikažu bogato kulturno nasleđe Alžira, što su i uspeli uz izuzetan kulturno-umetnički program. Pred prepunim tribinama Olimpijskog stadiona u Oranu, gledaoci su imali prilike da vide ples, muziku i druge elemente umetničkog programa koji će sigurno ostati u pamćenju svim učesnicima.


Našu delegaciju predvodio je aktuelni osvajač srebrne medalje sa Olimpijskih igara u Tokiju 2020, strelac Damir Mikec kojem je ovo bio prvi put da nosi zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja nekog multi-sportskog takmičenja.


Tokom ceremonije gledaocima su se obratili Mohamed Aziz Derouaz, predsednik Organizacionog komiteta Mediteranskih igara Oran 2022 i predsednik Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara, Davide Ticano.


Davide Ticano je izrazio zahvalnost narodu Alžira koji je pokazao svoju posvećenost održavanju Mediteranskih igara, kao i poštovanju principa olimpizma – prijateljstva, izuzetnosti i solidarnosti. On je istakao uverenje da će Mediteranske igre na najbolji mogući način pokazati da je poruka mira jača od svih izazova sa kojima se svet susreće.


Igre je zvanično otvorio predsednik Narodne Demokratske Republike Alžir, Abdelmadžid Tebun.


Rapored takmičenja naših sportista na XIX Mediteranskim igrama možete pronaći na sledećem linku. (Izvor: OKS)


Datum: 26.06.2022. Autor: OKS

PROČITAJTE JOŠ...