x

Srbija u polufinalu FIBA 3x3 Svetskog prvenstva

Srbija u polufinalu FIBA 3x3 Svetskog prvenstva Foto: KSS

Muška seniorska 3x3 reprezentacija Srbije u četvrtfinalu FIBA 3x3 Svetskog prvenstva u Antverpenu savladala je Olimpijskog šampiona reprezentaciju Letonije rezultatom 22:17.


Svetsko prvenstvo u basketu 3x3 2022 održava se u periodu od 21. do 26. juna 2022. godine, u Antverpenu (Belgija), u organizaciji Košarkaškog saveza Belgije i Međunarodne košarkaše federacije - FIBA.


U utakmici koja je u Antverpenu proglašena “finalom pre finala” 3x3 reprezentacija Srbije odmerila je snage sa dobro poznatim rivalom – ekipom Letonije. Meč je celim svojim tokom i bio upravo onakav kakav se i očekivao da bude – izuzetno tvrd, sa jakim odbranama na obe strane, i sa puno šuteva za dva poena. Smenjivale su se ekipe u vodstvu tokom celog meča, ali je ipak Srbija ta koja je većim delom utakmice “diktirala tempo” i imala prednost. U završnicu je Srbija ušla hrabrije, a Letonci nisu uspeli da pariraju za konačnih 22:17. Najefikasniji u timu Srbije u četvrtfinalnom meču bio je Majstorović sa 8 poena (2 “dvojke”), dok je Stojačić ubacio 7 (2) poena, Vasić 7, dok se Branković nije upisao u strelce.



U nedelju je poslednji dan takmičenja i borba za medalje, a reprezentacija Srbije će svoj polufinalni meč igrati od 18.10 sati protiv domaćina Belgije, koja je u svom četvrfinalnom meču pobedila Poljsku rezultatom 18:14. Finalni meč prvenstva zakazan je za 21.30 časova, dok će borba za bronzanu medalju biti od 20.20 sati.


Majstorović: “Velika pobeda za nas u četvrtfinalu protiv najnezgodnijeg protivnika – reprezentacije Letonije. Nismo želeli da igramo u četvrtfinalu sa njima, već smo to priželjkivali u finalu, ali su oni u grupi izgibili od Holanđana i doveli sebe u ovu situaciju. Odigrali smo naš najbolji basket do sada na turniru i pokazali karakter sva četvorica. Stvarno smo odigrali taktički veoma dobar basket i zasluženo pobedili”.


Sve mečeve sa FIBA 3x3 Svetskog prvenstva u Antverpenu možete pratiti na zvaničom sajtu FIBA 3x3 Svetskog prvenstva, ali i na oficijelnom “ju-tjub” kanalu FIBA 3x3.


Direktni prenosi čitavog prvenstva biće dostupni i na kanalima Sport Kluba (SK 1). (Izvor: KSS)


Datum: 25.06.2022. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...