x

Žreb na Vimbldonu naklonjen Novaku Đokoviću

Žreb na Vimbldonu naklonjen Novaku Đokoviću

Nakon održanog žreba za Vimbldon, deluje da je Novak Đoković imao sreće i nešto lakši put do finala od svog velikog rivala Rafaela Nadala, kome su zapali teži protivnici.


Teniski Gren slem turnir Vimbldon 2022 održaće se u periodu od 27. juna do 10. jula 2022. godine, u Londonu (Engleska - Velika Britanija) u organizaciji All England Lawn Tennis Club-a.


Novak Đoković prvi nosilac na Vimbldonu 2022


Put do finala Novaka Đokovića ne bi trebalo da bude preterano težak. U prvom kolu Novak se sastaje sa Sunvu Kvonom, Korejcem sa kojim je odigrao samo jedan međusobni duel i to prošle godine u Beogradu kada je slavio. U drugom kolu Novaku će najverovatnije protivnik biti Tanasi Kokinakis koji je jedini značajniji uspeh ove sezone napravio na Mastersu u Majamiju. 


Ukoliko Novak Đoković kao što se očekuje stigne do trećeg kola, tu ga čeka potencijalni srpski derbi. S obzirom na to da bi Laslo Đere i Miomir Kecmanović mogli da se sastanu u drugom kolu pobednik bi išao na megdan Novaku.


Ako eliminiše jednog od srpskih tenisera, Novak se u četvrtom kolu susreće sa Rajlijem Opelkom ili Nikolozom Basilašvilijem.


Rekordne nagrade na ovogodišnjem Vimbldonu


Pravi spektakl očekuje se tek kad Novak prođe sve ove prepreke jer bi u četvrtfinalu mogao da se susretne sa Karlosom Alkarasom, trenutno najvećim teniskim talentom na turu. Đoković je samo jednom imao priliku da igra protiv Alkarasa, a mladi Španac je napravio senzaciju i pobedio ga u polufinalu turnira u Madridu.


Srpski teniser je favorit i trebalo bi da se nađe u polufinalu Vimbldona, a tu ga onda čega novi neugodni protivnik, odnosno bolji iz duela Hubert Hupkač i Kasper Rud. 


A onda najopasniji rival čeka u finalu, a to je Rafael Nadal. S obzirom da je Španac drugi nosilac, nalazi se u drugom delu žreba, a njega tamo čeka čini se daleko teži posao.


Datum: 24.06.2022. Autor: /

PROČITAJTE JOŠ...