x

U Laktašima počeo Evropa kup za juniore

U Laktašima počeo Evropa kup za juniore FOTO: TOMISLAV ROGIĆ

U Laktašima (Banjaluka) svečano je otvoren Evropski juniorski kup u džudou. Oči cele Evrope bar što se tiče ovog sporta uprte su u dešavanja u Republici Srpskoj, a kako i ne bi kada su u ovom entitetu Bosne i Hercegovine okupljeni najbolji mladi borci sa Starog kontinenta. Takmičari dolaze iz 24 zemlje - njih ukupno 230!

Otvaranju je prisustvovao i svetski šampion Nemanja Majdov.

-Istorijski dan za Džudo savez Republike Srpske. Prvi put smo mi dobili organizaciju ovako bitnog takmičenja u kalendaru svetske i evropske džudo federacije. Dosta takmičara, mnogo zemalja učesnica, drago mi je što su baš Laktaši dobili poverenje za ovakav spektakl. Ovo je najjači turnir za juniore u Evropi, siguran sam da ćemo svi uživati - izjavio je Majdov.

Svečano je bilo juče u Laktašima pre borbi, a Ognjen Pavlović, predsednik Džudo saveza Republike Srpske, alfa i omega organizacije spektakla u Laktašima, nije krio zadovoljstvo, ali ni ambicije.

-Moram da vam otkrijem da čestitke za organizaciju već pristižu sa svih strana, iz celog džudo sveta. Mogu slobodno da kažem da je ovo što smo mi organizovali u Laktašima na nivou seniorskog evropskog prvenstva i, što bih krio, to će nam i biti cilj u narednom periodu. Pre svega da kupovi za mlađe kategorije budu tradicija u Republici Srpskoj, a onda da dignemo lestvicu i organizujemo šampionate i za seniore - rekao je Pavlović koji nije propustio priliku da se zahvali na pomoći u organizaciji gradu domaćinu, Laktašima, kolegi Branislavu Crnogorcu, predsedniku Džudo saveza BiH, Mariju Đuranu, pomoćniku ministra u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske i posebno Miloradu Dodiku, srpskom članu Predsedništva BiH.

Domaćin, gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić, bio je ponosan.

-Teško u ovom gradu možete da nađete nekog ko se nije u životu bavio džudoom, kroz treninge i takmičenja, od dece do odraslih. Zbog toga je ovaj Evropa kup nagrada za sve nas koji volimo džudo. Ova sportska dvorana postoji od 2010. godine, a ovo je sigurno najveći događaj koji je u njoj organizovan - rekao je Bojić

Svi finalni mečevi oba dana vikenda od 16 sati biće prenošeni direktno na TV Arena Fight.

Datum: 25.06.2022. Autor: Dražen Ostojić

PROČITAJTE JOŠ...