x

Rukometaši Srbije završili učešće na EHF EURO 2022

Rukometaši Srbije završili učešće na EHF EURO 2022 FOTO: JOZO CABRAJA / KOLEKTIFF

Rukometaši Srbije završili su učešće na Evropskom prvenstvu. Olimpijski šampion, Francuska, bila je ipak pretežak rival u utakmici u kojoj je Srbija priželjkivala pozitivan ishod i plasman u narednu rundu takmičenja. 


Rukometaši Srbije startovali pobedom na Evropskom prvenstvu


Iako su "orlovi" godinu dana ranije sa Francuzima priredili dve izuzetne utakmice u kvalifikacijama za aktuelno takmičenje, okolnosti u kojima se igrao današnji susret su bile dosta drugačije. Suočena sa brojnim poteškoćama u pripremnom periodu, konstantnim izmenama u sastavu kao posledicu korona virusa, nemogućnost da računa na neke važne igrače i bez kontrolnih utakmica uoči kontinentalnog šampionata, Srbija je uprkos svemu uspela da održi timski duh i bori se do kraja. 


Prvi poraz rukometaša Srbije na EHF EURO 2022


Selektor Toni Đerona izneo je utiske posle utakmice sa Francuskom i osvrnuo na učešće na šampionatu. (Izvor: RSS)Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce 2022 održaće se u periodu od 13. do 30. januara 2022. godine, u Mađarskoj i Slovačkoj, u organizaciji Rukometnog saveza Mađarske i Rukometnog saveza Slovačke,  a pod pokroviteljstvom Evropske rukometne federacija (EHF).


Raspored utakmica i rezultati - Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce 2022Datum: 18.01.2022. Autor: RSS

PROČITAJTE JOŠ...