x

Rukometaši Srbije startovali pobedom na Evropskom prvenstvu

Rukometaši Srbije startovali pobedom na  Evropskom prvenstvu Foto: RSS

Rukometaši Srbije pobedom su započeli Evropsko prvenstvo savladavši Ukrajinu rezultatom 31:23 (17:11) i tako upisali prve važne bodove na takmičenju.


Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce 2022 održaće se u periodu od 13. do 30. januara 2022. godine, u Mađarskoj i Slovačkoj, u organizaciji Rukometnog saveza Mađarske i Rukometnog saveza Slovačke,  a pod pokroviteljstvom Evropske rukometne federacija (EHF).


Raspored utakmica i rezultati - Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce 2022


Orlovi“ su preuzeli inicijativu od starta meča, pa kako je vreme proticalo prikazivali su sve sigurniju igru koja ih je vodila do ubedljive pobede. Srbija je uprkos svim neprilikama koje su je zadesile poslednjih dana pokazala na terenu da želi da ostaje dosledna svojim ciljevima i  da nastavi kontinuitet dobrih igara. Momci su još jednom pokazali zajedništvo i karakter, igrali su jednan za drugog i svako je svoju priliku na terenu koristio maksimalno.


Najefikasniji u našoj ekipi bili su Lazar Kukić sa 7 i Bogdan Radivojević sa 5 golova, dok se u protivničkoj ekipi istakao Dmitro Horiha sa 6 postignutih pogodaka. Za igrača utakmice proglašen je Lazar Kukić.


Srbiju očekuje dan odmora, a zatim drugi duel u okviru grupe C, protiv Hrvatske. Utakmica je na programu subotu, 15. januara od 20:30 časova.


SRBIJA – UKRAJINA 31:23 (17:11)


SRBIJA: Borzaš 1, Sretenović 2, Đukić 4, Pešić, Radivojević 5, Pešmalbek 3, Kukić 7, Šotić 3, Marsenić 2, Orbović 1, Milosavljević 1, Mitić, Đorđić 2


UKRAJINA: Zalevski, Buinenko, Kasai 2, Tiutiunik 2, Tilte 1, Kravčenko 2, Dontsov 3, Horiha 6, Burzak 1, Blizniuk, Turčenko 2, Minotski, Ilčenko 2, Artamenko 2 (Izvor: RSS)


Datum: 14.01.2022. Autor: RSS

PROČITAJTE JOŠ...