x

Duel Đoković - Federer moguć tek u finalu Vimbldona 2021

Duel Đoković - Federer moguć tek u finalu Vimbldona 2021

Međusoban duel između Novaka Đokovića i Rodžera Federera neće biti moguć pre finala ovogodišnjeg Vimbldona, odlučeno je žrebom.


Gren slem teniski turnir Vimbldon 2021 održaće se u periodu od 28. juna do 11. jula 2021. godine, u Londonu (Engleska - Velika Britanija) u organizaciji All England Lawn Tennis Club-a i ITF-a.


Misija ispunjena: Sa titulom Rolan Garosa, Novak Đoković kreće u pohod na Vimbldon


U petak od 11 časova po našem vremenu održan je žreb za ovogodišnji Vimbldon. Voljom žreba odlučeno je da svetski teniser broj 1, Novak Đoković, odbranu titule započne protiv  devetnaestogodišnjeg britanskog tenisera, Džeka Drejpera.


Podsećanja radi, Novak Đoković je titulu na Vimbldonu osvojio 2019. godine, pošto je posle velike borbe pobedio Rodžera Federera u pet setova, a prošle godine, zbog pandemije koronavirusa, turnir nije održan.



Rodžer Federer, jedan od favorita za titulu na Vimbldonu, na startu turnira sastaće se sa Adrijanom Manarinom.


Što se tiče ostalih predstavnika Srbije, Laslo Đere će igrati protiv Pabla Kuevasa, Dušan Lajović za rivala ima Žila Simona, Miomir Kecmanović Fakunda Bagnisa, a Filip Krajinović Aleksa Bolta.


Potencijalni dueli četvrtfinala su: Đoković - Rubljov, Cicipas - Bautista Aguta, Zverev - Beretinijo, odnosno Medvedev - Federer.


Novak Đoković braniće titulu pred publikom na Vimbldonu


Da podsetimo, Novak Đoković po drugi put u svojoj karijeri dolazi na Vimbldon sa dve glavne titule (Australijan open i Rolan Garos) u svojoj torbi, na pola puta do tzv. Zlatnog Gren Slem-a u kalendarskoj godini. Kao što je to bio slučaj pre pet godina, a šesti trofej Vimbldona i prvo olimpijsko zlato, po mnogima, sledeći su vrhovi (ciljevi) na listi za osvajanje Novaka Đokovića.



Prema odluci Britanske vlade, na ovogodišnjem teniskom turniru u Londonu, na samom startu biće dozvoljeno 50 odsto popunjenost tribina, a taj broj će se postepeno povećavati kako turnir bude odmicao, da bi kulminiralo tokom finalnih mečeva kada će biti dozvoljeno prisustvo publike u punom kapacitetu.


Datum: 25.06.2021. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...