x

38 srpskih atletičara braniće boje Srbije na Balkanijadi u Smederevu

38 srpskih atletičara braniće boje Srbije na Balkanijadi u Smederevu Foto: SAS

74. Prvenstvo Balkana za seniore i seniorke održaće se 26. i 27. juna 2021. godine na nesvakidašnjoj atletskoj stazi unutar Smederevske tvrđave koja je sagrađena u 15. veku.

Grad Beograd i Smederevo će biti domaćini takmičarima iz 19 zemalja članica Balkanske atletske federacije, koji će okupiti preko 450 atletičara, trenera i oficijelnih lica. Svečano otvaranje planirano je za 26. jun u 15.30 časova.

Prvenstvo Balkana za seniore i seniorke u Smederevu

Prvenstvo Balkana predstavlja jedno od najmasovnijih atletskih takmičenja, koje će služiti kao svojevrsna priprema za organizaciju Svetskog atletskog prvenstva u dvorani, koje će biti održano u martu 2022. godine.

Savezni selektor Edin Zuković pozvao je 20 atletičarki i  18 atletičara u reprezentaciju Srbije za pomenuto takmičenje. Spisak naše reprezentacije nalazi se ovde.

Od stranih takmičara treba istaći Andreasa Vojta koji je austrijski atletičar i koji će trčati na 5000 m, Tihomira Ivanova iz Bugarske koji ima lični rekord u skoku uvis čak 2.31 m, mladog atletičara iz Grčke Emanula Karalisa koji je evropski vicešampion (do 23 godine) u skoku motkom i ima lični 5.71 m, kao i Izmira Smajlaja iz Albanije koji je šampion Evope u skoku udalj sa Evropskog prvenstva u dvorani u Beogradu 2017. godine.

Reprezentacija Srbije opravdala očekivanja

Srpski atletski savez obezbedio je Live stream oba dana šampionata putem Telegraf.rs i Youtube kanala Srpskog atletskog saveza.

Sve infromacije vezane za Prvenstvo Balkana nalaze se na našem sajtu.

Oficijelno vozilo Balkanskog šampionata je marka Volskwagen koji su nam za ovaj događaj obezbedili 4 automobila od kojih je jedno vozilo ID.3 na električni pogon.

Datum: 24.06.2021. Autor: Katarina Branković

PROČITAJTE JOŠ...