x

116. Kritična masa - Bicikl i Ada

116. Kritična masa - Bicikl i Ada Foto: Ulice za bicikliste

U subotu, 26.6.2021. u 17h sa Trga Nikole Pašića u Beogradu krenuće još jedna Kritična masa — masovna biciklistička vožnja koju svake poslednje subote u mesecu organizuje Udruženje građana "Ulice za bicikliste". 


Okupljanje biciklista počinje u 16:30.


Po redu 116. Kritična masa održaće se pod nazivom BICIKL i ADA kako vožnju završavamo na Adi Ciganliji i skrećemo pažnju na jednu bitnu i dugo čekanu promenu!


U srdačnoj i efikasnoj saradnji sa JP "Ada Ciganlija" uspeli smo da izmenimo decenijama stara ukrštanja biciklističke staze i kolovoza — znak stop za bicikliste je ukinut na tri mesta, postavljeni su novi znakovi koji upozoravaju vozače automobila na biciklističke prelaze, a sami prelazi su ofarbani crvenom bojom.


Iako smo na ovaj problem ukazivali i ranije raznim gradskim službama, uz razumevanje i predusretljivost uprave Ade Ciganlije uspeli smo da se izborimo za to da u zelenom kutku Beograda nemotorizovana vozila konačno dobiju prednost. Ovaj primer pokazuje da su promene ka održivom transportu ipak dostižne i da je lakše kada se za njih zalažemo zajedno.


Pozivamo sve da nam se na svojim biciklima, rolerima ili trotinetima pridružite i ove subote. Skup je u 16:30 na Trgu Nikole Pašiča, a vožnja počinje u 17h. Opis rute možete pogledati na našem profilu na društvenim mrežama "UG Ulice za bicikliste" ili na linku:


https://ridewithgps.com/routes/36497804


Kritična masa je biciklistička vožnja koja se organizuje svake poslednje subote u mesecu sa ciljem da se pored uživanja u vožnji kao zdravom načinu kretanja skrene pažnja i na probleme biciklista u saobraćaju. Ove subote imamo razlog za slavlje! Očekuje nas lep dan, druženje na plaži nakon vožnje i tema kojoj se svi radujemo - BICIKL i ADA.


Zahvaljujemo se upravi JP “Ada Ciganlija” na efikasnoj izvedbi i na ukazanom gostoprimstvu ove subote.


Datum: 24.06.2021. Autor: Ulice za bicikliste

PROČITAJTE JOŠ...