x

Novak Đoković braniće titulu pred publikom na Vimbldonu

Novak Đoković braniće titulu pred publikom na Vimbldonu

Do pre samo neku godinu, ovakav naslov ne bi imao baš mnogo smisla, ali danas nakon pandemije izazvane virusom Covid-19, to je realnost.


Iako su nakon početne krize i neizvesnosti mnoga sportska takmičenja bila otkazana, pa i sam Vimbldon, koji nije održan prošle godine (prvi put posle Drugog svetskog rata), sada se sportska takmičenja ipak održavaju, ali bez prisustva publike ili uz smanjen kapacitet publike.


Upravo zbog toga odluka Britanske vlade da dozvoli prisustvo publike na turniru, u punom kapacitetu na finalnim mečevima, predstavlja pravo osveženje i nadu da se polako vraćamo u "normalu".


Misija ispunjena: Sa titulom Rolan Garosa, Novak Đoković kreće u pohod na Vimbldon


Prema odluci Britanske vlade, na ovogodišnjem teniskom turniru u Londonu, na samom startu biće dozvoljeno 50 odsto popunjenost tribina, a taj broj će se postepeno povećavati kako turnir bude odmicao, da bi kulminiralo tokom finalnih mečeva kada će biti dozvoljeno prisustvo publike u punom kapacitetu.


„Želimo da prikupimo što više podataka kako možemo velike događaje da otvorimo za publiku. To znači da će više ljudi uživati na Vimbldonu ali i na mečevima Evropskog prvenstva“, izjavio je britanski sekretar za kulturu Oliver Douden.


Da podsetimo, titulu je 2019. godine osvojio Novak Đoković koji je posle velike borbe pobedio Rodžera Federera u pet setova.



Ovogodišnji teniski, Gren slem,  turnir Vimbldon 2021 održaće se u periodu od 28. juna do 11. jula 2021. godine, u Londonu (Engleska - Velika Britanija) u organizaciji All England Lawn Tennis Club-a i ITF-a.


Datum: 16.06.2021. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...