x

Prvenstvo Balkana za seniore i seniorke u Smederevu

Prvenstvo Balkana za seniore i seniorke u Smederevu

74. Prvenstvo Balkana za seniore i seniorke održaće se 26. i 27. juna 2021. godine na nesvakidašnjoj atletskoj stazi unutar Smederevske tvrđave koja je sagrađena u 15. veku.

Grad Beograd i Smederevo će biti domaćini takmičarima iz 19 zemalja članica Balkanske atletske federacije, koji će okupiti preko 450 atletičara, trenera i oficijelnih lica. Svečano otvaranje planirano je za 26. jun u 15.30 časova.

Prvenstvo Balkana predstavlja jedno od najmasovnijih atletskih takmičenja, koje će služiti kao svojevrsna priprema za organizaciju Svetskog atletskog prvenstva u dvorani, koje će biti održano u martu 2022. godine. 

Reprezentacija Srbije opravdala očekivanja

Prisustvo Prvenstvu Balkana potvrdio je predsednik Evropske atletike Dobromir Karamarinov, kao i mnoge druge evropske i svetske atletske legende. 

Takođe, ovo će biti poslednje takmičenje na kom će atletičari imati priliku da ispune normu ili povećaju svoje bodove na rang listi koja vodi na Olimpijske igre u Tokiju

Zemlje učesnice: Albanija, Jermenija, Austrija, Azerbejdžan, Bosna I Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Grčka, Gruzija, Izrael, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Rumunija, Slovenija, Turska, Ukrajina, Srbija.

Datum: 21.06.2021. Autor: Katarina Branković

PROČITAJTE JOŠ...