x

Karavan zdravlja Aktivnija Srbija obišao je Kragujevac

Karavan zdravlja Aktivnija Srbija obišao je Kragujevac

U nedelju 13. juna karavan zravlja Aktivnija Srbija obišao je Kragujevac i na javnom treningu edukovao građane o zdravijem načinu života. Borba za jak imuni sistem u doba kada nam je najpotrebniji nastavlja se. Da li to radimo na pravi način? Odgovor je jednostavan, fizička aktivnost plus zdrava izbalansirana ishrana dobitna je kombinacija koju projekat sporovodi već četiri godine. Uz podršku Sportskog Saveza Kragujevca trening je uspešno organizovan i uprkos kiši koja nije obišla Kragujevac na trening su došli vežbači svih generacija.


Javni trening Aktivnija Srbija održave se u periodu od 13. juna do sredine septembra 2021. godine, na više lokacija u Srbiji, u organizaciji tima Aktivnija Srbija.


Kragujevac vežba, Javni trening – Jer brine o svom zdravlju!


Biti fizički aktivan je verovatno jedna od najznačajnijih odluka koju svaka osoba može doneti u cilju unapređenja sopstvenog zdravlja – bez obzira kog je pola ili uzrasta! Redovno učestvovanje u najrazličitijim oblicima fizičkih aktivnosti (npr. aktivnosti na radnom mestu ili u školi, tokom slobodnog vremena, kućnih poslova ili transporta, rekreativne aktivnosti) direktno je povezano sa poboljšanjem zdravstvenog stanja i sprečavanjem rizika od mnogih bolesti, zajedno sa drugim zdravim navikama kao što su pravilna ishrana, prestanak pušenja i umereno konzumiranje alkohola.


Nažalost, aktivan životni stil izgleda da upražnjava sve manji broj stanovnika u čitavom svetu. Projekat Aktivnija Srbija podiže svest građana Srbije na važnost fizičke aktivnosti. Poslednjih godina sve više se priča o zdravoj ishrani i rekreaciji, ali samo 5% građana to stvarno upražnjava.Osim promocije fizičke aktivnosti ove godine Aktivnija Srbija je uvela i podizanje svesti ljudi o značaju merenja vitamina kao i pravilan unos istih, kako bi svoje telo doveli do balansa i samim tim poboljšali kvalitet života. Ako želite da vidite u kakvom ste stanju pre početka treniranja, a i da pratite vaš napredak obavezno je da uradite ovaj pregled.


Stručni tim Aktivnije Srbije sastavljen je od doktora sportskih nauka, specijalista sportske medicine, nutricionista, profesora sporta, sportskih psihologa, fitnes i joga instruktora.


Bilo je neverovatno videti mlade i stare kako vežbaju zajedno i podržavaju se tokom vežbanja, tako da je osim same fizičke aktivnosti i socijalni aspekt uvršten u program Aktivnije Srbije. Nastavljamo dalje, ostaje nam za ovu godinu da pokrenemo što više građana. Karavan Aktivnije Srbije obilazi Arilje, Čačak, Smederevo, Zrenjanin i Beograd.


Ukoliko ove godine nismo u vašem gradu možete nas kontaktirati putem sajta www.aktivnijasrbija.rs i postaviti pitanja našim stručnjacima.


Datum: 15.06.2021. Autor: Aktivnija Srbija

PROČITAJTE JOŠ...