x

Sedam pobeda u Mariboru

Sedam pobeda u Mariboru Foto: BSS

Srpski reprezentativci “upisali” su sedam pobeda na turniru svetskog seniorskog kupa, YONEX Slovenia International 2021, koji je od 19. do 22. maja 2021. održan u Mariboru uz učešće preko 300 takmičara sa više kontinenata. Najdalje u Sloveniji stigli su muški dublovi, Andrija Doder, Mihajlo Tomić i Ivan Kovačević, Sergej Lukić, i mešoviti dubl Doder, Sara Lončar koji su stali na korak od plasmana među osam najboljih čime su propustili priliku da zaigraju mečeve za odličja.


Viktor Petrović četvorostruki prvak Srbije


Doder i junior Tomić su, nakon pobede u prvom kolu nad češkim parom, izgubili meč osmine finala od prvih nosilaca, potonjih osvajača bronze, Austrijanaca Filipa Birkera i Dominika Stipsitsa (2:0), uprkos pruženom odličnom otporu. S druge strane nakon startne pobede nad italijanskim parom, Kovačević i Lukić, koji su poput Tomića i dalje juniori, u meču za četvrtfinale poraženi su od bugarske kombinacije Ivan Rusev, Ilijan Stojnov (2:0). I Doder i juniorka Lončarova su doživeli istu sudbinu u mešovitom dublu. Nakon sigurnog starta i pobede u prvom kolu nad poljskim mešovitim parom, u osmini finala poklekli su u neizvesnom duelu, u tri seta, protiv Filipa Birkera Katarine Hokmajer iz Austrije, inače prvih nosioca na ovom takmičenju.


U prvom kolu muškog singla Luka Milić je poražen od drugog nosioca, Francuza Enogata Roja (2:0), dok je Kovačević, nakon pobeda na Austrijancem Dantlerom i Švajcarcem Švarcom i prolaska u glavni žreb, izgubio od Brazilca Jonatana Matiasa (2:1). Na startu takmičenja u ženskom singlu Marija Sudimac je izgubila od Ukrajinke Marije Stoliarenko (2:1), dok je Lončareva poražena od Čehinje Sabine Milove (2:1), koja je takmičenje završila okićena bronzanom medaljom. Kroz kvalifikacije do glavnog žreba muškog singla nisu stigli Doder, Lukić i Dragoslav Petrović. 


EP u Kijevu kroz lupu Gorana Jelesijevića


“Uživanje je biti sa ovim igračima, ponovo i sve češće na internacionalnoj sceni. Imali smo mnogo prilika da napravimo još bolje rezultate od ovih, ali nema opravdanja, očekuje nas dalji rad i poboljšavanje svih uočenih nedostataka, a posebno psiholoških aspekata igre. Na turniru u Austriji, koji nas očekuje već krajem maja, očekujemo novu priliku za dokazivanje i dalji napredak”, istakao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije, Milan Barbir koji je uz pomoćnog trenera Nikolu Mijačića predvodio naš tim sa klupe u Mariboru. 


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskih seniora na turniru u Sloveniji na kojem je, u ulozi sudije, učestvovala i Marija Hinić.


Datum: 23.05.2021. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...