x

Arkus liga: Železničar nadigrao Metaloplastiku

Arkus liga: Železničar nadigrao Metaloplastiku Foto: Arkus liga

I crno-beli i Šapčani kiksnuli u 13. kolu plej-ofa. Ipak, u boljoj poziciji je ponovo beogradski klub.

Rukometaši Partizana ipak će, u poslednjem kolu plej-ofa ARKUS lige, sami odlučivati o svojoj sudbini. Crno-beli su neočekivano remizirali sa Radničkim iz Kragujevca na Banjici, ali je dan kasnije Metaloplastika doživela poraz od Železničara, pa je beogradski klub ponovo drugi na tabeli. Ako tim Nenada Maksića u poslednjem kolu pobedi Dubočicu u Leskovcu, osiguraće drugu poziciju i plasman u SEHA ligu, nezavisno od rezultata meča Vojvodina – Metaloplastika, koji se igra u Novom Sadu. U slučaju istog broja bodova, u regionalno takmičenje ići će crno-beli, zbog boljeg međusobnog skora.

ARKUS liga: Dva kola do kraja doigravanja za prvaka Srbije

Radnički je još jednom pokazao da se nije slučajno našao u plej-ofu, u sezoni u kojoj prvi put u istoriji nastupa u najvišem rangu srpskog rukometa. Namučili su Partizan u Kragujevcu (24:25), a onda i odneli bod sa Banjice – 27:27 (13:14). Domaći igrači vidno razočarani napustili su teren, ne sluteći da ni izabranici Veselina Vukovića neće upisati trijumf i da će se Nišlije iz Šapca vratiti kući sa dva boda – 32:34 (13:17).

Andrej Trnavac (17 odbrana) i Ivan Dimitrijević, koji je uz učinak od pet pogodaka proglašen za MVP, pokušali su u ključnim trenucima da ,,dignu“ saigrače, ali nije to bilo veče u znaku crno-belih. Nemanja Vuković je zablistao u dresu Radničkog sa deset golova, a pratio ga je Aleksa Maksić sa osam, najefikasniji u domaćem sastavu. 

Desetostruki strelac bio je i Vojislav Brajović u porazu svoje Metaloplastike, dok su kod Železničara golgeterski raspoloženi bili Marko Milosavljević sa devet i Nemanja Milovanović sa osam pogodaka. Ipak, priznanje za najkorisnijeg igrača otišlo je u ruke golmana Miroslava Kocića, koji je upisao deset odbrana.

Rukometaši Vojvodine, koji su u prethodnom kolu već osigurali šampionsku titulu, zadržali su maksimalan učinak u plej-ofu pobedivši Rudar u Kostolcu – 27:34 (15:17). Domaćin je u prvom poluvremenu pružao solidan otpor Novosađanima, ali nedovoljno da izbegne poraz. MVP nagrada pripala je Darku Milenkoviću, koji je mrežu Kostolčana zatresao osam puta. Isti broj golova postigao je Mladen Šotić, dok su se u poraženom sastavu istakli Saša Merdović i Petar Panić sa po šest.

ARKUS liga: Vojvodina overila titulu

Poslednji meč 13. kola plej-ofa u nedelju od 18:30 odigraće Dinamo i Dubočica 54 u Pančevu. 

TABELA PRED POSLEDNJE KOLO: Vojvodina 26, Partizan 18, Metaloplastika 18, Železničar 1949  15, Dubočica 54  8, Dinamo 6, Rudar 6, Radnički 5.

*Dinamo i Dubočica 54 imaju utakmicu manje.

RASPORED POSLEDNJEG KOLA: 

29.05. 

18:30 Železničar 1949 – Dinamo

19:00 Dubočica 54 – Partizan

20:00 Radnički – Rudar

30.05.

19:00 Vojvodina - Metaloplastika

Datum: 23.05.2021. Autor: Ana Jovanović

PROČITAJTE JOŠ...