x

Prvenstvo Srbije u Guči u godini velikog jubileja

Prvenstvo Srbije u Guči u godini velikog jubileja Foto: SSS

Varošica Guča, popularna „prestonica trube“, će predstojećeg vikenda ugostiti strelce iz svih krajeva Srbije.


U subotu i nedelju, u hali sportova Srednje škole „Dragačevo“ biće održano Prvenstvo Srbije vazdušnim oružjem u B i C programu. 


Medalje će se deliti u dve discipline i tri uzrasne kategorije. 


Dragan Alimpijević ostaje na čelu SS Vojvodine


Strelci svih uzrasta (seniorski, juniorski, pionirski) će se nadmetati u tradicionalnoj disciplini nacionalnog programa – u gađanju serijskom vazdušnom puškom. Po drugi put u okviru državnog prvenstva biće održano takmičenje u disciplini koja se od prošle godine nalazi u programu Sreljačkog saveza Srbije -  standardni vazdušni pištolj za pionirke i pionire.


Prvenstvo se održava u godini velikog jubileja -  90 godina streljaštva u Dragačevu. Naime prvi dokumenti u kojima je zabeleženo organizovano bavljenje streljaštvom u ovom kraju Srbije stari su tačno devet decenija.


Domaćin takmičenja je Streljački klub Dragačevo  iz Guče, generalni pokrovitelj je Opština Lučani, a značajan udeo u organizaciji ima i SD „Dragan Jevtić Škepo“, na čijem montažnom strelištu će biti održano takmičenje. 


Srbija sa 24 aduta na Evropskom prvenstvu u Osijeku


Prvenstvo Srbije u B i C programu je, kao i obično, jedno od najmasovnijih strejačkih takmičenja u Srbiji. Prijavljeno je više od 400 strelaca iz više od 50 klubova, koji su pravo učešća na šampionatu stekli kroz regionalna prvenstva.


U subotu na vatrenu liniju izlaze pionirke i pioniri. Od 8.45 do 15.30 na programu su takmičenja puškom, a od 15 do 18 časova mladi strelci će se boriti za medalje pištoljem. Svečano otvaranje zakazano je za 10.15. U nedelju, od 8.45 do 19 časova biće održan državni šampionat serijskom vazdušnom puškom u seniorskoj i juniorskoj kategoriji.


Datum: 14.05.2021. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...