x

Bečka škola Divljih veprova

Nakon sezone pauze zbog pandemijskih mera koje su bile na snazi širom kontinenta, nastupajući vikend označiće povratak SK Centralnoevropske lige američkog fudbala (SK CEFL). Svi učesnici sa puno entuzijazma dočekuju nastavak elitnog evropskog takmičenja.

Ovo je prvi vikend posle gotovo dve godine da se neki susret igra na internacionalnoj sceni. Ljubitelji američkog fudbala dobiće odgovor na pitanje da li je prošlogodišnja neaktivnost ostavila traga na timovima i njihovim igračima.

Na programu su dve utakmice koje će se igrati u subotu u Austriji, a na jednoj od njih će nastupiti vladajući šampioni Srbije. Divlji veprovi iz Kragujevca izaći će u Beču na megdan domaćim Dačija Vajkingsima, jednoj od najboljih evropskih ekipa svih vremena. Drugi susret je zakazan u Insbruku, gde pobednik SK CEFL Šampionata 2019, Svarko Rejdersi, dočekuju italijanskog prvaka, Milano Simen.

Nacionalna prvenstva u sve tri zemlje su već počela. Divlji veprovi su, nakon početne ubedljive pobede, u derbiju lige prethodne subote ugostili rivale za vrh tabele, SBB Vukove iz Beograda. Napadi oba tima imali su fantastičan učinak pa je ova veoma uzbudljiva utakmica završena samo poenom razlike za goste, 42-43.

Njihovi predstojeći protivnici, Vajkingsi iz Beča, imaju stoprocentni skor posle prve četiri utakmice u prvenstvu Austrije. I oni su već igrali protiv svojih večitih rivala, Svarko Rejdersa i naneli im jedini poraz za sada, tačdaunom razlike. I italijanski šampion, Milano Simen, isto tako ima jedan poraz iz pet odigranih mečeva.

Da li će ofanzivci Kragujevčana nastaviti sa kanonadom i protiv Dačija Vajkingsa ostaje da se vidi u subotu 15. maja u 17 časova. U tome će im pomoći pojačanja iz SAD, vođa napada Ajzeja Vid i raning bek, Ešton Herd. Odbrana će svakako morati da pokaže mnogo bolji učinak uz internacionalce, Konstantina i Nikolaja Zarubina iz Rusije, kao i Etjena Kortnea iz Francuske.

Divlji veprovi se do sada nisu sastajali sa Vajkingsima. Poslednji put kada su odmerili snage protiv nekog austrijskog tima, bilo je to u finalu 2017. godine. Tada su u CEFL Boulu XII izgubili od Svarko Rejdersa u Insbruku.

Pobednici dva subotnja duela sastaće se u polufinalu sezone već za dve nedelje, 29. maja. Domaćin ove utamice biće bolje rangirani tim, pa je već izvesno da će u slučaju prolaska dalje, Šumadinci ponovo gostovati.

Datum: 13.05.2021. Autor: SK CEFL

PROČITAJTE JOŠ...