x

Dragan Alimpijević ostaje na čelu SS Vojvodine

Dragan Alimpijević ostaje na čelu SS Vojvodine Foto: SSS

Dragan Alimpijević, iz inđijske Mladosti, jednoglasno je izabran je za predsednika Streljačkog saveza Vojvodine na redovnoj Izbornoj sednici Skupštine SSV, održanoj u Novom Sadu.


Na čelu Saveza nema promena, jer delegati su Alimpijeviću poverili treći uzastopni četvorogodišnji mandat.


Zahvaljujući se na poverenju, Alimpijević je prokomentarisao:


-I pored svih teškoća prouzrokovanih koronavirusom, Streljački savez Vojvodine, je uspeo da realizuje sve aktivnosti, sva takmičenja su održana. Opšta ocena klubova je da je Savez i u ovoj i u prethodnim godinama bio na visini zadatka. U razgovorima sa predstavnicima klubova vidim da su zadovoljni postignutim. Takođe, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu pohvalio rad Streljačkog saveza Vojvodine.


Srbija sa 24 aduta na Evropskom prvenstvu u Osijeku


O učinjenom do sada i planovima kaže:


-Tokom prethodnih mandata nastojao sam da  u Savezu uspostavimo sistem rada koji ne zavisi samo od jedne osobe. Sudeći po ocenama klubova, taj sistem dobro funkcioniše. Streljački savez Vojvodine 70 odsto budžetskih sredstava plasira klubovima, na različite načine – kroz dodelu municije, sufinansiranje u nabavci oružja... Kriterijumi po kojima Savez pomaže klubovima su jasni. Svi koji dobro rade mogu da računaju na određene benefite.


Prioriteti u narednom periodu se ne menjaju:


-Streljački savez Vojvodine je pre svega usmeren na razvojne programe, na rad sa decom. Zato klubove podstičemo da  što više rade sa mladima. Naravno, SSV zna da vrednuje rezultate klubova postignute u svim kategorijama. Uostalom, dobar rad sa mladima je preduslov za uspehe u seniorskoj konkurenciji. Ponosni smo što ponovo imamo olimpijca - Sanja Vukašinović, članica Novog Sada 1790, koja je odrasla u Staroj Pazovi, je ispunila kvotu za Tokio. Nadam se da će vojvođansko streljaštvo dobiti još olimpijaca i reprezentativaca.


Teodora Vukojević najpreciznija, Milenko Sebić do zlata u foto finišu


Upravni odbor nastavlja da radi u skoro neizmenjenom sastavu. Za članove UO su, sem predsednika Alimpijevića, izabrani: Neca Beloš, Ivan Dević, Mihajlo Kiš, Predrag Munić, Gabrijel Dautović, Dragan Grozdanov i Mile Bodrožić. UO broji ukupno devet članova, a devetog će Alimpijević predložiti na prvoj kontitutivnoj sednici.


Za članove Nadzornog odbora izabrani su: Miroslav Šegrt, Darko Hruškar, Sanja Grandić.


Datum: 14.05.2021. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...