x

Radnički protiv Novog Pazara vida rane sa Zlatibora

Radnički protiv Novog Pazara vida rane sa Zlatibora

Bled utisak koji su ostavili na gostovanju ekipi Zlatibora u četvrtak uveče, košarkaši Radničkog pokušaće da poprave u utakmici 17. kola Košarkaške lige Srbije protiv Novog Pazara, kojase igra u nedelju od 17 časova na parketu „SBB hale Jezero“.


Zgusnut raspored mečeva i povrede pojedinih igrača ne mogu predstavljati alibi za zaista slabu partiju kragujevačkih košarkaša na gostovanju članu ABA 2 lige, ekipi Zlatibora. Šumadinci su u tom meču bukvalno potučeni do nogu, primili su čak 124 poena, što je zaista poražavajući podatak, pa stoga i ne čudi opravdana revoltiranost stratega Radničkog Igora Todorovića, koji, kako sam priznaje, nikada nije doživeo poraz ovakvih razmera u svojoj trenerskoj karijeri.


Zlatibor previsok za Kragujevčane


Frustrirajuća utakmica za nas. Zlatibor je bio dominantna ekipa tokom svih četrdeset minuta utakmice i u potpunosti je zaslužio pobedu. Jednostavno, ostavili su nas bez rešenja. Na svaki naš pokušaj da promenimo ritam utakmice, bili smo odmah matirani. Statistički gledano, mi jesmo ubacili 88 poena, što je sasvim solidan napadački učinak, ali smo zato u odbrani bili bušni kao sito i primili smo neverovatna 124 poena. Mene je lično sramota nakon ovakvog poraza, a verujem i moje igrače. Delovali smo kao dva ranga slabija ekipa u odnosu na Zlatibor. Probaćemo da se što pre oporavimo od ovog teškog poraza i da pružimo znatno bolje partije u nastavku sezone, izjavio je Todorović po okončanju ove utakmice.


Poraz na Zlatiboru za Kragujevčane predstavlja brutalnu, ali i te kako vrednu lekciju za nastavak sezone. Da li su je naučili,najbolje će pokazatipredstojeći meč sa Novim Pazarom u „SBB Jezeru“



Novi Pazar je jedna od ukupno osam ekipa koja je nanela Šumadincima poraz u dosadašnjem delu takmičenja. Taj meč, odigran još početkom oktobra u hali „Pendik“, okončan je rezultatom 109:101 u korist Pazaraca, u čijim redovima je briljirao Amerikanac Meklur sa 29 postignutih poena.


Generalno gledano, ekipa Novog Pazara beleži promenljive rezultate tokom čitave sezone, ali se uprkos čestim oscilacijama nalazi na četvrtoj poziciji prvenstvene tabele, uz solidne šanse da se umeša u borbu za jedno od prva tri mesta koja vode u Super ligu.


Sa čak tri Amerikanca u svom rosteru, Pazarci sloveza neugodnog rivala bilo kojoj ekipi u KLS, tako da Kragujevčane očekuje još jedan težak meč, u kome će moratipropisno da se potrude u nastojanju da dođu do važnog trijumfa koji bi im omogućio iskorak ka sredini tabele.


Merijal Meding novi adut Kragujevčana


Kadrovski problemi koji kragujevački tim prate od samog starta sezone predstavljaće otežavajuću okolnost za stručni štab Radničkog i uoči ovog susreta. Izvesno je da u sastavu neće biti plejmejkeraFilipa Dumića,dok je pod znakom pitanja nastup Matije Popovića, koji je zbog povrede skočnog zgloba propustio gostovanje na Zlatiboru.


Tračak optimizma treneru Todoroviću i njegovim saradnicima u stručnom štabu Šumadinaca pružaju sve bolje partije mlađih igrača, a posebno krilnog centra Stevana Jovanovića, koji je na poslednje tri utakmice ostavio i više nego pozitivan utisak.


Na nama je da se što pre oporavimo od teškog poraza na Zlatiboru i da već u narednom meču sa ekipom Novog Pazara pružimo znatno bolju igru. Znamo da je Novi Pazar jedna dobra i kvalitetna ekipa, ali se iskreno nadam da ćemo iskoristiti prednost domaćeg terena i ostvariti dobar rezultat, poručio je Jovanović.


U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, utakmica između Radničkog i Novog Pazara biće odigrana bez prisustva publike, uz direktan prenos Radio televizije Kragujevac.


Datum: 16.01.2021. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...