x

Ana i Šćepan i dalje bez premca

Ana i Šćepan i dalje bez premca
U SC „Banjica“ na bazenima Vaterpolo kluba „Partizan“ održano je prvenstvo Beograda u plivanju za osobe sa invaliditetom za 2015.godinu, koje je okupilo oko 80 takmičara, članove više klubova i udruženja, učenike škola i korisnike ustanova socijalne i zdravstvene zaštite sa prostora celog Grada.

Na programu je bilo čak 20-tak trka koje su kao i uvek bile praćene uzbuđenjem i neizvesnošću ali i donele mnoštvo dobrih rezultata koje obećavaju bolju budućnost i za ovaj sport.  Prema očekivanjima, naši reprezentativci Ana Jovović i Šćepan Zorić su i ovog puta potvrdili da su u svojim disciplinama neprikosnoveni – Ana je osvojila zlata i na 50 i na 100 metara dok je Šćepan ostao dosledan ovoj dužoj deonici – a takođe su se posebno istakli dvostruki pobednici, Igor Despotović u kategoriji intelektualnih teškoća i Aleksa Bošnjaković, učenik srednje  medicinske škole u kategoriji slepih i slabovidih.

Uspešan organizator prvenstva bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda a njegovo održavanje podržao je i omogućio Grad Beograd, Sekretarijat za sport i omladinu.  

Datum: 16.10.2015. Autor: SOSIB

PROČITAJTE JOŠ...