x

Nekadašnji kapiten Crvene Zvezde završio igračku karijeru i postao deo stručnog štaba FK Grafičar

Nekadašnji fudbaler i kapiten Crvene zvezde, Nikola Mikić, završio je zvanično svoju bogatu fudbalsku karijeru i postao trener. Mikić je proteklih 6 meseci nastupao za Grafičar a nadalje će u stručnom štabu koji predvodi Rade Koković obavljati ulogu trenera.

Mikić je seniorsku karijeru započeo u Radničkom iz Niša, da bi ga sjajne igre u dresu Napretka iz Kruševca preporučile za dres Crvene zvezde, čiiji je i bio kapiten. Nakon Crvene zvezde Mikić je fudbalsku karijeru gradio u Turskoj, Grčkoj i na Kipru, odakle se vratio u Srbiju i u Voždovcu bio jedan od stubova odbrane tokom dve godine. 

Karijeru je priveo kraju igrajući polusezonu u Grafičaru koji usko sarađuje sa Crvenom zvezdom, a u istom klubu će nastaviti da radi kao trener pri prvom timu.

-Nije lako posle duge karijere reći zbogom igranju fudbala, ali jednostavno sam osetio da je ovo pravi momenat. Imam jedinstvenu priliku da sarađujem sa sjajnim stručnim štabom u Grafičaru koji predvodi Rade Koković, i mislim da mogu da naučim mnogo stvari koje će mi koristiti u daljoj trenerskoj karijeri. Veliku zahvalnost dugujem predsedniku FK Grafičar, Slobodanu Govedarici, koji mi je ukazao poverenje i sa kojim sam imao sjajnu saradnju i kao fudbaler kluba. Fudbal je moj život, definitivno sebe vidim i dalje vezanog za najlepši posao na svetu, ali u budućnosti kao trener  – rekao je Mikić.

Gol Marka Jevtovića proglašen za najlepši pogodak Turske superlige u 2020.

Prema rečima nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde, period proveden među crveno-belima smatra za najlepši u karijeri jer je imao čast i privilegiju koju su imali retki.

-Nošenje kapitenske trake u mojoj voljenoj Crvenoj zvezdi ostaje kao najlepša stvar koja je obeležila moju karijeru i jedna od najemotivnijih stranica moje karijere. Sigurno bih voleo da su neke stvari imale drugačiji tok, ali to je sve bio fudbal. Imao sam privilegiju da igram sa sjajnim fudbalerima, da sarađujem sa odličnim trenerima, tako da mogu biti miran sada kada je došao dan da se okače kopačke o klin. Uzbuđen sam zbog svega što me čeka u novoj ulozi i jedva čekam da upoznam fudbal i sa druge strane. Poznatno je da je Grafičar sjajno organizovan klub u kojem nastupaju jedni od najboljih mladih fudbalera u Srbiji, i biće pravo zadovoljstvo sarađivati sa njima. Jedva čekamo izgradnju novog stadiona koji će biti sjajan i nema sumnje da Grafičar postavlja nove standarde  – jasan je bio Mikić.

Datum: 11.01.2021. Autor: PR&Event communications

PROČITAJTE JOŠ...