x

Zlata vredna pobeda košarkašica Radničkog u Novom Sadu

Zlata vredna pobeda košarkašica Radničkog u Novom Sadu Foto: SPD Radnički

Košarkašice Radničkog načinile su izuzetno važan korak u borbi za opstanak u Prvoj ženskoj ligi Srbije, pošto su u zaostaloj utakmici 9. kola uspele da savladaju ekipu Novosadske ŽKA u gostima sa 59:47 (14:14, 11:16, 18:5, 16:12).


Iako su u ovaj meč ušle neposredno nakon pauze zbog kovid infekcije u svojim redovima, Kragujevčanke su ipak smogle snage da u duelu sa jednim od glavnih konkurenata za opstanak u ligi dođu do druge pobede u sezoni.


Ponovio se scenario iz prethodne sezone kada su „crvene dame“ takođe slavile u „Spensu“, mada je ova pobeda od daleko većeg značaja, kako u pogledu poboljšanja izgleda kragujevačkog tima u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa, tako i po pitanju sticanja samopouzdanja za nastavak prvenstvene trke.


Bivša crnogorska reprezentativka pojačala Radnički


Sam početak utakmice i serija Kragujevčanki od 7:0 jasno je pokazao da ekipa trenera Nenada Milovanovića nema nameru da se sa ovog gostovanja vraća pognutih glava. Ipak, ni domaća ekipa, predvođena novim trenerom Milanom Ivanićem, nije planirala da tako lako prepusti bodove gošćama iz srca Šumadije, pa je do kraja uvodne deonice uspela da uzvrati i preokrene rezultat u svoju korist (12:11).


U drugu četvrtinu ušlo se sa rezultatskim egalom (14:14), da bi u samom finišu ove deonice domaći tim stekao zalihu od pet poena sa kojom je otišao na odmor između dva poluvremena (30:25).



Treću četvrtinu obeležila je granitna odbrana Kragujevčanki, koje su u ovom periodu igre primile svega pet poena. To im je omogućilo da početak poslednje deonice dočekaju sa osam poena „viška“ (43:35). 


Stečenu prednost učenice Nenada Milovanovića uspešno su sačuvale tokom poslednjih deset minuta utakmice. Novosađanke su samo u jednom trenutku uspele da se primaknu na „minus pet“ (46:41), što je ujedno bio i vrhunac njihovog otpora u završnom periodu igre. 


Radnički je na nešto više od tri minuta pre kraja susreta došao do dvocifrene prednosti (54:43) i rutinski priveo meč kraju.


ŽKK Radnički našao novog plejmejkera


Najefikasnija u redovima pobedničke ekipe bila je Nina Tešić, koja je ubacila 17 poena, uz 7 skokova. Kapiten Radničkog Jelena Prvulović utakmicu je okončala sa 13 poena, 5 skokova i 4 asistencije, a solidnu partiju pružila je i Minela Mehović sa 9 poena i 7 uhvaćenih lopti.


U ekipi iz Novog Sada, koja je na ovom meču bila oslabljena neigranjem jedne od svojih najboljih igračica Dunje Gvero, najbolji učinak imala je Ana Vučetić, koja je ubacila 15 poena, uz 8 skokova. Pratila ju je Jovana Mirosavljev sa 10 postignutih poena.


Radnički je ovim trijumfom prepustio prvoligaški „fenjer“ subotičkom Spartaku, koji je ostao na jednoj ostvarenoj pobedi u dosadašnjem delu takmičenja.  


Novi takmičarski izazov Kragujevčanke očekuje u nedelju na gostovanju beogradskom Partizanu 1953.


Datum: 10.12.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...