x

Kragujevčanke nastavljaju prvenstvo gostovanjem u Novom Sadu

Kragujevčanke nastavljaju prvenstvo gostovanjem u Novom Sadu Foto: SPD Radnički

Posle kraće pauze, prouzrokovane virusom korona, košarkašice Radničkog vraćaju se takmičarskim aktivnostima. Kragujevčanke u sredu od 19.30 časova očekuje gostovanje Novosadskoj ŽKA, u zaostaloj utakmici 9. kola Prve ženske lige Srbije.


Za kragujevački tim ovaj meč dolazi u prilično nezgodnom trenutku, s obzirom da su igračice koje su bile pogođene infekcijom COVID-19 tek nedavno izašle iz izolacije i da nisu trenirale nekih desetak dana.


Bivša crnogorska reprezentativka pojačala Radnički


Ipak, dobra vest je da su sve igračice sada zdrave i da će trener Radničkog Nenad Milovanović za predstojeće gostovanje u Novom Sadu imati na raspolaganju kompletan roster, uključujući i najnovije pojačanje Mariju Petrović, od koje se očekuje da svojim iskustvom i igračkim kvalitetima pomogne „crvenim damama“ u misiji opstanka u ligi.

  

Poput Kragujevčanki, i Novosađanke su u proteklom periodu imale problema sa COVID-19 infekcijom u svojim redovima, a na parket su se vratile pre nešto više od dve nedelje utakmicom protiv Crvene zvezde, u kojoj su pretrpele ubedljiv poraz (48:83). Usledio je potom i poraz u susretu sa beogradskim Partizanom 1953 minulog vikenda (60:75), pa su učenice Vesne Džuver ostale na skoru od dve pobede, upisane u susretima sa Vrbas Medelom i Spartakom iz Subotice.


Šumadinci odlučni da pokažu pravo lice protiv Metalca


Predstojeći meč u maloj sali novosadskog „Spensa“ od velike je važnosti za obe ekipe, koje teže ka istom cilju, a to je očuvanje prvoligaškog statusa. Čini se da su u ovom trenutku Novosađanke u blagoj prednosti, posebno kada se uzmu u obzir nedavni problemi kragujevačkog tima, ali se devojke iz srca Šumadije 


sigurno neće tako lako predati, već će nastojati da se izdignu iznad trenutne situacije, uz nadu da će uspeti da repriziraju scenario iz prethodne sezone, kada su u istoj dvorani trijumfovale rezultatom 76:68. 


Datum: 08.12.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...