x

Šumadinci odlučni da pokažu pravo lice protiv Metalca

Šumadinci odlučni da pokažu pravo lice protiv Metalca

Košarkaši Radničkog ugostiće Metalac iz Valjeva u zaostaloj utakmici 7. kola Košarkaške lige Srbije, koja je na programu u sredu od 16.30 časova u kragujevačkom „SBB Jezeru“.


Za Šumadince ovaj meč dolazi u delikatnom trenutku, nakon dva uzastopna poraza koji su u izvesnoj meri poremetili njihove planove kada je u pitanju dalji napredak na tabeli. Naročito je bolan bio poraz od lazarevačke Kolubare u „SBB Jezeru“, gde je kragujevački klub u prethodnom periodu bio prosto nesavladiv.


Ipak, porazi su sastavni deo sporta, a odlika pravih ekipa je da nakon neuspeha ne klonu duhom, već da što pre ustanu, podignu glavu i nastave u željenom pravcu.



Stoga će Kragujevčani u susretu sa valjevskim Metalcem pokušati da poprave utisak i pokažu svoje pravo lice. 


Valjevski klub je u proteklih mesec dana bio pod žestokim udarom virusa korona, usled čega je bio primoran da privremeno prekine trenažne aktivnosti i odloži svoje utakmice. Tek su se pre otprilike dve nedelje košarkaši Metalca ponovo okupili, i to u više nego skromnom broju, kako bi se vratili treninzima. 


U međuvremenu došlo je i do određenih promena u rosteru Metalca, pa je tako okončana saradnja sa jednim od vodećih igrača Miroslavom Pašajlićem, dok je kao njegova alternativa doveden mladi Šapčanin Marko Bajić. Takođe, trener Đokić će u nastavku sezone moći da računa na još jednog mladog igrača Dušana Radosavljevića, koji je zbog određenih zdravstvenih problema propustio dosadašnji deo takmičenja. 



Valjevci su prvu utakmicu posle mesec dana duge takmičarske pauze odigrali u subotu na svom parketu protiv aleksinačkog Napretka. U jednom uzbudljivom i rezultatski neizvesnom meču, Metalac je slavio rezultatom 100:97 i upisao treću pobedu u sezoni, koja je sigurno podigla moral izabranicima trenera Vladimira Đokića uoči gostovanja u gradu automobila.


Za Kragujevčane je predstojeći duel svojevrsni lakmus test, koji treba da pokaže da li je ova ekipa Radničkog spremna da se uključi u borbu za gornji deo tabele ili će se zadovoljiti znatno skromnijim plasmanom.


Bivša crnogorska reprezentativka pojačala Radnički


Posle pomalo neočekivanog poraza od Kolubare na domaćem terenu, očekuje nas jako važna utakmica protiv Metalca. Radi se o kvalitetnom protivniku, koji je u stanju da iznenadi bilo koju ekipu u ligi. Ipak, svesni smo naših kvaliteta i mogućnosti, i mislim da sa pravim pristupom utakmici i uz odgovarajuću taktiku ne bi trebali da imamo većih problema na putu ka pobedi, smatra bek Radničkog Andreja Stevanović, koji se nakon teške povrede zgloba polako vraća u pravi takmičarski ritam.


Napomenimo i to da će roster Radničkog u nastavku sezone biti dodatno oslabljen, s obzirom da je Đorđe Milosavljević odlučio da napusti redove kragujevačkog kluba i pojača ekipu Mladosti iz Zemuna.


U skladu sa uputstvima Kriznog štaba Vlade Republike Srbije za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, predstojeća utakmica između Radničkog i Metalca biće odigrana bez prisustva publike.


Datum: 08.12.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...