x

ŽKK Radnički našao novog plejmejkera

ŽKK Radnički našao novog plejmejkera Foto: SPD Radnički

Pauzu u prvenstvu Ženski košarkaški klub Radnički iskoristio je da malo „osveži“ svoje redove. Kragujevački klub odlučio je da raskine saradnju sa dosadašnjim plejmejkerom Natalijom Spaić i da umesto nje angažuje sada već bivšeg kapitena Partizana 1953 Milicu Inđić.


Ova 28-godišnja Beograđanka, inače nesuđena teniserka, košarkaški put je započela u mlađim kategorijama zemunskog Borca, koji se ubrzo spojio sa Eurobasketom. Sa seniorskom košarkom upoznala se nastupajući za ekipu Stare Pazove u Prvoj B ligi, a potom je igrala za beogradski Radnički i Karaburmu, pre nego što je odlučila da napravi jednogodišnju pauzu.


Igri pod obručima vratila se 2017. godine u dresu Radivoja Koraća, a zatim je usledio poziv Partizana 1953. U kratkom roku Milica je postala jedna od glavnih poluga beogradskih „crno-belih“, što je dovelo do toga da zaradi i kapitensku traku. 


Radi se o igračici koja igra podjednako dobro u oba pravca, ima izražen osećaj za asistenciju, ali i zna da preuzme odgovornost u trenucima kada se utakmica lomi. 


Igračica takvog kvaliteta i iskustva svakako će predstavljati značajno pojačanje za kragujevački tim, koji se nalazi pred serijom ključnih utakmica u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa.


Glavni motiv mog dolaska u Radnički jeste da pomognem ekipi da popravi rezultate u nastavku sezone i da u najmanju ruku ostvari opstanak u ligi. Nadam se da ću doneti jednu novu energiju u ovaj tim i da ću pružiti određeni doprinos realizaciji klupskih ciljeva, iznela je razloge svog dolaska u Radnički Milica Inđić, koja će svoj debi u dresu kragujevačkog kluba imati u sredu na gostovanju ekipi ŽKA u Novom Sadu.   

 

Datum: 16.11.2020. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...