Poslednje pripreme pred start SP u Ožibeleu

U četvrtak, 27. avgusta 2015, srpska veslačka reprezentacija je oko podneva stigla u Ožibele koji će od 30. avgusta do 6. septembra biti poprište Svetskog prvenstva za seniore, ujedno glavnog kvalifikacionog takmičenja za Olimpijske igre u Riju 2016. 

Ekspediciji iz Srbije sa 13 takmičara i takmičarki i četvoricom članova stručnog štaba u Ožibeleu se pridružio Miloš Stanojević koji je završne pripreme odradio u Parizu. Naši reprezentativci su u četvrtak popodne odradili prvi trening na jezeru Ožibele, koje je do sada bilo domaćin dva velika međunarodna takmičenja – Svetskog prvenstva za seniore 1997. i Svetskog kupa prošle godine. U petak i subotu su u planu još po dva treninga na kojima će biti izvršene poslednje pripreme za nedeljnu start šampionata koji će okupiti rekordnih 1291 takmičara i takmičarki iz 77 zemalja.

– Sve je u najboljem redu. U putu nismo imali nikakvih problema, smestili smo se i reprezentativci su odradili prvi tremning na regatno stazi. Uslovi u hotelu i u regatnom centru su dobri i sve je onako kako smo i očekivali. U ekipi nema nikakvih zdrastvenih problema, atmosfera je na najvišem nivpou i svi jedva čekaju da šampionat počne. Siguran sam da ćemo 5. i 6. septembra kada se na Svetskom prvenstvu održavaju finalne trke lepim vestima odnosno dobrim rezultatima obradovati sve – izvestio je s lica mesta generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović.

Svetsko prvenstvo za seniore u Ožibeleu biće svečano otvoreno 29. avgusta, kada će biti obavljen i žreb kvalifikacionih grupa. U nedelju su na programu prve trke u kojima će se od naših posada naći Miloš Stanojević u skifu za lake veslače, Miloš Vasić i Nenad Beđik u dvojcu bez kormilara, Goran Jagar, Veselin Savić, Nikola Stojić i Radoje Đerić u četvercu bez kormilara, te Dušan Bogičević i Jovana Arsić u muškom, odnosno ženskom skifu. Dan kasnije na stazu izlaze Viktor Pivač, Martin Mačković i kormilar Ilija Bunčić u dvojcu sa kormilarom i Marko Marjanović i Andrija Šljukić u dubl skulu.

Inače, u dvojcu bez kormilara prijavljeno je 27 posada, u četvercu bez kormilara 21, u muškom skifu 41, u ženskom skifu 35, u skifu za lake veslače 36, u dubl skulu 29, a u dvojcu sa kormilarom osam. U dvojcu bez kormilara, četvrecu bez kormilara i dubl skulu po najboljih 11 čamaca plasiraće se na Olimpijske igre 2016, dok će u skifovima u Rio otići po najboljih devet čamaca. Prekobrojni iz Ožibelea imaće priliku za plasman na Igre dogodine, na Olimpijskoj kvalifikacionoj regati u Lucernu.

Spisak srpskih takmičara po disciplinama i kvote za Olimpijske igre 2016.
  • *Skif Dušan Bogičević (prvih devet)
  • *Dubl skul Marko Marjanović, Andrija Šljukić (prvih 11)
  • *Dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik (prvih 11)
  • *Četverac bez kormilara Goran Jagar, Nikola Stojić, Veselin Savić, Radoje Đerić (prvih 11)
  • *Skif Jovana Arsić (prvih devet)
  • Dvojac sa kormilarom Viktor Pivač, Martin Mačković, kormilar Ilija Bunčić
  • Skif za lake veslače Miloš Stanojević
*olimpijske discipline

Datum: 29.08.2015. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...