x

Otkazana sezona u Svetskom kupu

Otkazana sezona u Svetskom kupu Foto: SSS

Ove sezone neće biti održan ni jedan turnir Svetskog kupa u gađanju vazdušnim i malokalibarskim oružjem.


Svetska streljačka federacija je saopštila da su, zbog pandemije koronavirusa, otkazana takmičenja Svetskog kupa u Nju Delhiju (5 – 13.maj) i u Bakuu (22.jun – 3.jul).


Minule nedelje otkazan je SK u Minhenu, koji je trebalo da bude održan od 2. do 9. juna. 


U kalendaru ISSF za 2020. godinu su bila samo ova tri takmičenja Svetskog kupa (umesto, kao što je uobičajeno, četiri) i predolimpijski turnir, planiran za april u Tokiju, koji je otkazan još pre mesec dana.


Sezona u Svetskom kupu vazdušnim i MK oružjem je trebalo da počne u martu u Nju Delhiju, ali na predlog organizatora turnir je, zbog širenja koronavirusa, pomeren za maj, a sada je i definitivno otkazan.


Kako se zaštititi od korona virusa?


Finalni turnir Svetskog kupa ove godine nije ni bio u planu, jer po programu takmičenja usvojenom 2017, finalno takmičenje se organizuje svake neparne godine (a ne svake sezone kao što je to bilo od 1988. do 2017).


Inače, Svetski kup 2020 u gađanju glinenih golubova je počeo u martu, turnirom u Nikoziji, a time je sezona i završena. Serija je trebalo da bude nastavljena u Nju Delhiju (posle odlaganja novi termin bio je 20 – 29.maj), a završena u Bakuu (u istom terminu za koji je bio zakazan i SK vazdušnim i MK oružjem). 


Svetska streljačka federacija je otkazala i Svetsko juniorsko prvenstvo, zakazano za 11 – 19. jul u Zulu (Nemačka).


Datum: 08.04.2020. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...