x

Održan Serbian Battle Championship 25 u Velikoj dvorani SPENS-a

Održan Serbian Battle Championship 25 u Velikoj dvorani SPENS-a Foto: SBC

Erupcija MMA šampiona u „vatrenom ringu“ obeležila je istorijsko borilačko sportsko veče u Novom Sadu, vrhunski internacionalni borilački spektakl Serbian Battle Championship 25! Velika dvorana SPENS-a ugostila je poznate i priznate svetske majstore u šestougaonom borilištu – heksagonu, a ova velika internacionalna manifestacija najbrže rastućeg sporta na svetu opravdala je sva očekivanja pruživši  nam 11 vrhunskih borbi kojih se ne bi postidele najveće svetske MMA pozornice.


Serbian Battle Championship 25 - Revenge


Svaki meč je bio priča za sebe, ali svaki je obeležio pravi rat protivnika u borbi za naslov šampiona.


Borbe koje su prethodile bitkama za prestižne SBC šampionske pojaseve, nisu odstupale od atraktivnosti, kvaliteta i umeća koje su borci prikazali. Poslastice večeri svakako su bile bitke za šampionski pojas, ukupno četiri, gde je do naslova šampiona stigao i srpski borac Miro Jurković u srednjoj kategoriji protiv svetskog prvaka u brazilskoj džiju-džici, iz Brazila, Manoela Fernandesa Neta.


Serbian Battle Championship 25 - Revenge 2019 (Foto)


U glavnoj borbi večeri sudarile su se po drugi put u 2019. dve legende svetskog MMA - aktuelni šampion, koji je nastupao na svim velikim svetskim turnirima, Brazilac Majkl "Big Rig" Falkao, i izazivač, hrvatski borac sa najviše UFC nastupa iza sebe, Igor "The Duke" Pokrajac. Već u prvoj rundi Pokrajac je pokazao svu svoju snagu i moć i nokatutom se osvetio Falkau za poraz nokautom u prvoj rundi koji je doživeo od ovog Brazilca u maju 2019. u Odžacima.  Branilac titule u lakoj kategoriji, do 70 kg i jedna od najvećih svetskih nada, predstavnik legendarne brazilske Chute Boxe akademije, Džekson "Tortora" Loureiro, nakon velike i izjednačene borbe nastavio je niz pobeda i odbranio pojas pobedom nad, iskusnim i renomiranim ratnikom iz Beograda, Slobodanom "Limp" Maksimovićem poznatim i kao „srpski Džejson Stejtam“ jer neodoljivo podseća na slavnog engleskog glumca.


Prelepe MMA ratnice Julija i Šejla osvajaju Srbiju


Za naslov najboljeg borca u muva kategoriji gledali smo vrhunski brazilsko-ruski okršaj između Žoridson "Fein" Reis de Souza i neporaženog dagestanskog fenomena, sa najvišim odličjima na svetskim kombat sambo takmičenjima, Magomedgadžija Šanavazova. Uprkos posekotini na licu i krvi koja je liptala Šanavazov je pokazao da je neaslomiv orah. 


Miljenik ženskog dela publike, jedan od najvećih domaćih potencijala, neporaženi borac novosadskog Family Fight Teama Predrag Bogdanović u ispitu karijere protiv renomiranog brazilskog borca, majstora parterne borbe, iz legendarne Chute Boxe akademije, Laerte "Midnight" Silve dokazao je da je budućnost MMA sporta u Srbiji. Briljantnim luta livre akcijama uštopovao je protivnika i zaluženo došao do trijumfa.


Održano zvanično merenje Serbian Battle Championship 25 –Revenge


Veliku pažnju i oduševljenje svih prisutnih izazvala je borba dve dame, prelepe ratnice Julije Pajić i Marine Mihajličin koja je polugom na ruci u prvoj rundi pripala Pajićevoj.SBC 25 - Revenge! Rezultati

1. Nemanja Uverić pobedio Adriana Radovanovića nokautom 1R 0:46

2. Max Lima pobedio Nenada Avramovića nokautom 2R 4:14 

3. Julija Pajić pobedila Marinu Mihajličin polugom na ruci 1R 4:15

4. Mario Žgela pobedio Živaga Džibu Franciska tehničkim nokautom 1R 5:00  

5. Nemanja Kovač pobedio Antonia Paula Nega jednoglasnom sudijskom odlukom 3R 5:00

6. Lucas Ananias pobedio Kirila Tropinina nokautom 1R 4:57

7. Predrag Bogdanović pobedio Laertea Silvu jednoglasnom odlukom 3R 5:00 

8. Magomedgadži Šanavazov pobedio Džoridsona de Souzu "Feina" via podeljenom sudijskom odlukom 3R 5:00

9. Miro Jurković pobedio Manoela Fernandesa Neta Jr. jednoglasnom odlukom 3R 5:00

10. Džekson "Tortora" Loureiro pobedio Slobodana Maksimovića jednoglasnom odlukom 3R 5:00

11. Igor Pokrajac pobedio Maikela Falkaa tehničkim nokautom 1R 3:24


Datum: 09.12.2019. Autor: Neda Miletić

PROČITAJTE JOŠ...