x

Srbija za dlaku bez odličja u Pečuju

Srbija za dlaku bez odličja u Pečuju Foto: BASS

Srpska badminton reprezentacija uzrasta do 15 godina za dlaku je ostala bez odličja na tradicionalnom turniru Nation to Nation U15 2019, koji je od 29. novembra do 1. decembra 2019. održan u Pečuju uz učešće deset evropskih selekcija.


U oba meča koja su osiguravala postolje u Mađarskoj naš tim u sastavu Vanja Rašeta, Miloš Dmitrović, Viktor Petrović, Anđela Vitman, Nina Bogdanović i Marija Samardžija poražen je minimalnom razlikom.


Prvo je od naše reprezentacije u polufinalu s 5:4 bila bolja Danska, a potom smo istim rezultatom izgubili i od Belgije, u meču za bronzano odličje. Prethodno, Srbija je u A grupi zauzela drugo mesto sa tri pobede (Češka 5:4, Rumunija 7:2 i Švajcarska 5:4) i jednim porazom (Mađarska 5:4), što joj je donelo plasman među četiri najbolje selekcije. 


“U dvorani u kojoj smo do sada gostovali mnogo puta i u kojoj se osećamo kao kod kuće imali smo priliku da odigramo veliki broj mečeva protiv veoma kvalitetnih ekipa. Baš iz tog razloga mogli smo lepo da sagledamo svoje prednosti i nedostatke na terenu, tako da tačno znamo na čemu bi trebalo da radimo u narednom periodu. Sledeći izazov koji očekuje ovu ekipu jeste Balkansko prvenstvo za igrače do 15 godina na kojem će biti potpuno drugi sistem takmičenja, koji će nam više prijati u odnosu na ovaj po kojem smo igrali u Pečuju”, kazao je pomoćni trener badminton reprezentacija Srbije Nikola Mijačić i dodao – “Pohvalio bih zalaganje svih reprezentativaca u Mađarskoj, iako ostaje utisak da smo mogli i bolje od četvrtog mesta”.


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću našeg tima na turniru u Mađarskoj.


Datum: 02.12.2019. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...