Hanes Arh pobedio u Gdinji i uvećao vođstvo


Austrijanac Hanes Arh učvrstio je svoju poziciju na vrhu Red Bull Air Race svetskog šampionata brilijantnom pobedom pred 130.000 gledalaca u Gdinji. Britanac titule Najdžel Lemb bio je drugi, dok je Met Hol iz Australije završio trku sa trećim najboljim rezultatom, na prvoj trci ikada održanoj u Poljskoj. Hanes je trku završio sa vremenom 1:09.895, Lemb za 1:11.306, a Hol je zaustavio sat na 1:11.538.

Arh, koji je svetski šampion iz 2008, sada ima 42 boda u šampionatu koji je na pola puta do osme i poslednje trke u sezoni. Britanac Pol Bonom, branilac titule, izbačen je iz trke za pobedu u Super 8 rundi nakon što je dobio kaznu zbog koje je završio tek na osmom mestu i sada ima 29 poena u ukupnom plasmanu. 

“Više volim da lovim, nego da me love. Kada lovim to više pristaje mom stilu. Pretpostavljam da ću ipak morati da se naviknem da će od sada svi loviti mene,” rekao je Arh posle popede. Trijumf u Gdinji je njegova druga pobeda ove sezone, a prvu je zabeležio na spektakularnoj trci u Rovinju. Bio je drugi na otvaranju sezone u Abu Dabiju i na trci u Putradžaji.
Bonom je bio veoma razočaran sudijskom odlukom od dve sekunde kazne zbog toga što je leteo previsoko kroz jednu od vazdušnih kapija visokih 25 metara. Tako su surova pravila izbrisala sve njegove nade da pobedi na trci i možda ponovo osvoji šampionat.

“Iz mog ugla visina je bila dobra. Moraću da verujem sudijskoj odluci i zbog toga sam nezadovoljan” rekao je branilac titule.
Rezultati: 1. Hanes Arh (AUT), 2. Najdžel Lemb (GBR), 3. Met Hol (AUS), 4. Kirby Čamblis (USA), 5. Pol Bonom (GBR), 6. Nikolas Ivanof (FRA), 7. Peter Bešenji (HUN), 8. Pit Meklaud (CAN), 9. Majkl Gulijan (USA), 10. Martin Šonka (CZE), 11. Matijas Dolderer (GER), 12. Jošihida Muroja (JPN).

Svetski Šampionat: 1. Arh 42 poena, 2. Bonom 29, 3. Lemb 26, 4. Hol 21, 5. Meklaud 18, 6. Ivanof 8, 7. Šonka 8, 8. Muroja 7, 9. Čamblis 5, 10. Dolderer 4, 11. Bešenji 4, 12. Gulijan 0.

Datum: 30.07.2014. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...