x

Nova generacija juniora završila pripreme u Novom Sadu

Nova generacija juniora završila pripreme u Novom Sadu

Juniorska reprezentacija Srbije završila je danas četvorodnevne pripreme na malokalibarskom strelištu u Novom Sadu.


Od utorka do petka u Novom Sadu se okupilo devetoro strelaca koji će naredne sedmice učestvovati na Svetskom juniorskom kupu u nemačkom Zulu, pet juniorki: Marija Malić, Marija Kolarević (obe Jedinstvo, Stara Pazova), Ivana Marić (Policajac, Beograd), Lara Canić (Niš 1881) i Nevena Armuš („Čika Mata“, Kragujevac) i četiri juniora: Ratko Bućić (Partizan, Beograd), Aleksa Mitrović (Novi Beograd – Ušće), Dimitrije Gačeša (Mladost, Inđija) i Marko Ivanović („Čika Mata“).


Svih devetoro strelaca će se u Nemačkoj takmičiti malokalibarskom puškom iz trostava (3 puta 40 metaka).


Rad tokom priprema vodili su treneri stručnog štaba SSS: Dragan Donević (šef stručnog štaba), Ivan Manojlović i Saša Iker, kao i trener po pozivu Darko Jovanović.


–Treninzi u Novom Sadu nisu bile samo pripreme za Svetski kup, već prva u nizu akcija juniorske reprezentacije koje planiramo tokom ovog leta do Evropskog prvenstva malokalibarskim oružjem u Bolonji, u septembru – kazao je Dragan Donević, šef stručnog štaba.– Sastav za Evropsko prvenstvo će biti iskristalisan tokom jula i avgusta. Pred juniorima je još nekoliko domaćih i međunarodnih takmičenja.


Podmlađivanje reprezentacije se nastavlja.


–Na scenu stupa nova generacija. Od devetoro strelaca koji su radili na pripremama u Novom Sadu samo je Nevena Armuš već učestvovala na Evropskom prvenstvu malokalibarskim oružjem. Na prošlogodišnjem Svetskom kupu u trostavu su se se nadmetali Marija Kolarević, Marija Malić i Aleksa Mitrović. Predstojeće takmičenje će biti izuzetno značajno za sticanje iskustva.


Donević ističe da se radilo dva puta dnevno:


–Strelci su na najbolji mogući način iskoristili pripreme, koje su posebno koristile onima koji u svojim sredinama nemaju dobre uslove za rad malokalibarskim oružjem.


Reprezentativci u Zul putuju u ponedeljak, a uz devetoro strelaca biće treneri Donević, Manojlović i Iker.


Datum: 13.07.2019. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...