Borba za Zlatnu rukavicu u Dudovoj šumi

Dva veka pluća grada Subotice, izletište, sastajalište i poprište raznih događaja i pojava, Dudova šuma je sada (od 10. do 14. jula 2019.) epicentar boks zbivanja za mlade (17 i 18 godina) kako pod našim nebeskim svodom tako i celog sveta.


Vojvođanska Zlatna rukavica održava se 37. put i nastavlja sa njenom zlatnom istorijom. Veliki broj budućih zvezda iz Rusije, Indije, Bugarske, Poljske, Kazahstana, Brazila, Hrvatske, Mađarske i domaćina Srbije će se takmičiti za medalje u Subotici na izuzetno jakom međunarodnom događaju za ovu starosnu grupu. Bokseri koji su rođeni 2001. ili u 2002. godini imaju pravo da prisustvuju na Zlatnoj rukavici Vojvodine turnira za mlade. Ovaj događaj je ujedno jedan od glavnih priprema i provera pred dolazeći EUBC Prvenstvo mladih Evropske konfederacije koji će se održati u Sofiji od 2. do 11. septembra 2019.


Ukupno 22 nacije, 190 takmičara (76 devojaka i 114 mladića) boriće se za prestiž i medalje na Zlatnoj rukavici Vojvodine: Argentina, Bosna i Hercegovina, Brazil, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Mađarska, Indija, Italija, Kazahstan, Litvanija, Mongolija, Severna Makedonija, Crna Gora, Poljska, Rumunija, Rusija, Škotska, Slovenija, Srbija, Turska i Ukrajina, u kategorijama: 48kg, 51kg, 54kg, 57kg, 60kg, 64kg, 69kg, 75kg, 81kg and +81kg (žene) i  49kg, 52kg, 56kg, 60kg, 64kg, 69kg, 75kg, 81kg, 91kg and +91kg (muškarci).


Domaća zvezda takmičenja je svakako aktuelni šampion Evrope za mlade u kategoriji do 56 kilograma Semiz Aličić. O snazi ovog takmičenja govori i činjenica da će se za pobedničko postolje u raznim kategorijama boriti devet nosioca zlatnih medalja sa šampionata Evrope za mlade (EUBC), kao i veliki broj srebrnih i bronzanih boks ratnika Evrope, ali i sveta među kojima:


  • Martina La Piana (Italija) 51kg - zlatna medalja EUBC Prvenstva za mlade u boksu  Evropske konfederacije 2018 (žene)

  • Nikolina Čačić (Hrvatska) 54kg - srebrna medalja Budimpešta 2018 AIBA Prvenstvo sveta za mlade (žene)

  • Maria Gladkova (Kazahstan) 57kg - bronzana medalja 2018 ASBC Prvenstvo za mlade u boksu Azijske konfederacije (žene)

  • Nune Asatrian (Rusija) 60kg – srebrna medalja Budimpešta 2018 AIBA Prvenstvo sveta za mlade (žene)

  • Marija Bersteneva (Rusija) 64kg - zlatna medalja EUBC Prvenstva za mlade u boksu  Evropske konfederacije 2018 (žene)

  • Daria Parada (Poljska) 75kg - zlatna medalja EUBC Prvenstva za mlade u boksu  Evropske konfederacije 2018 (žene)

  • Ergiunal Sabri (Bugarska) 49kg - zlatna medalja 2017 EUBC Prvenstvo za seniore Evropska konfederacija (muškarci)

  • Luis Gabriel Oliveira (Brazil) 52kg - bronzana medalja Budimpešta 2018 AIBA Prvenstvo sveta za mlade (muškarci)

  • Bhavesh Kattimani (Indija) 52kg - bronzana medalja Budimpešta 2018 AIBA Prvenstvo sveta za mlade (muškarci)

  • Borisa Karibian (Rusija) 56kg - zlatna medalja 2017 EUBC Prvenstvo za mlade Evropska konfederacija (muškarci)


Datum: 11.07.2019. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...