Završen šampionat u slalomu

Foto: Nina Jelenc / EKA

U Liptovskom Mikulašu završeno je Evropsko prvenstvo u slalomu za juniore i mlađe seniore.


Boje Srbije u juniorskoj konkurenciji branila su trojica takmičara, Vukašin Nikolić, Marko Đorđević i Aleksandar Bošković, dok su u konkurenciji takmičara do 23 godine nastupila takođe trojica takmičara: Pavle Đorđević, Miloš Jevtić i Ognjen Dimitrijević.

Juniori

U konkurenciji juniora, naši predstavnici šampionat završili su u kvalifikacijama. Najbolji plasman u prvoj vožnji imao je Vukašin Nikolić koji je šampionat u Slovačkoj završio na 38. mestu, jednoj poziciji iznad Marka Đorđevića, dok je Aleksandar Bošković zauzeo 41. mesto.

U drugoj vožnji naši takmičari popravili su plasman: Marko Đorđević zauzeo je 25. mesto, Vukašin Nikolić je bio 28, dok je Aleksandar Bošković trku završio na 30. mestu.


U ukupnom poretku šampionata u konkurenciji juniora Đorđević je 45-ti, Nikolić 48-mi., dok je Bošković takmičenje završio na 50. mestu. U konkurenciji juniora na šampionatu u Liptovskom Mikulašu učestvovalo je 59 takmičara.


U ekipnoj konkurenciji naš juniorski tim šampionat je završio na 12. mestu. Titulu su osvojili reprezentativci Nemačke, ispred Slovačke i Španije.

Mlađi seniori

Najbolji plasman u prvoj vožnji kvalifikacija zauzeo je Pavle Đorđević koji je kroz cilj prošao kao 43, Miloš Jevtić bio je 48, dok je Ognjen Dimitrijević zauzeo 49. mesto.

Drugu vožnju, Dimitrijević je završio kao 29. Jević je zauzeo 33. mesto, dok se Đorđević plasirao na tri mesta slabiju poziciju.


U ukupnom poretku šampionata najbolje plasiran je Ognjen Dimitrijević koji je zauzeo 49. mesto. Miloš Jevtić šampionat je završio na 53. mestu, dok je Pavle Đorđević 56. u Evropi. U konkurenciji takmičara do 23 godine na šampionatu u Slovačkoj učestvovala su 62 takmičara.


Naši mlađi seniori u ekipnoj konkurenciji šampionat u Liptovskom Mikulašu završili su na 17. mestu. Zlato je osvojila Francuska, ispred Austrije i Češke.


Datum: 10.07.2019. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...