x

Basket 3x3 spektakl u Beogradu

Basket 3x3 spektakl u Beogradu

Vikend pred nama biće vrlo uzbudljiv u svetu basketa 3x3. Pored prvog čelendžera, koji će se, pod pokroviteljstvom FIBA, održati u Beogradu, očekuju nas i tri turnira B kategorije u okviru RODA 3x3 prvenstva Srbije.


Svi ljubitelji igre pod obručem dugo su čekali da svetski turnir stigne u Srbiju, a ove godine imamo priliku da gledamo čak dva. Nakon čelendžera u Novom Sadu, koji se pokazao kao sjajan domaćin, na redu je Beograd. Na platou ispred „Štark“ arene imaćemo priliku da gledamo neke od najboljih svetskih ekipa, koje će se boriti za novčane nagrade, kao i plasman na masters u Pragu. Kada se pogleda spisak učesnika, jasno je da nas očekuje velika borba i da će svi Beograđani moći da uživaju u spektaklu. Kada su u pitanju srpski timovi, imaćemo čak pet predstavnika, a to su aktuelni svetski  šampion Novi Sad, svetski šampion iz 2017. godine – Zemun, zatim Olimp, Avai Vrbas i Armagedon. Novosađani važe za najvećeg favorita, ali im timovi poput Zemuna, Rige i Amsterdama mogu pomrsiti konce.


3x3 turnir u Beogradu definitivno će biti jedan od najjačih čelendžera ove sezone, sudeći po imenima, te nama preostaje jedino da se 13. i 14. jula pridružimo ispred Arene i uživamo u spektaklu.


Vratimo se na domaće prvenstvo, gde nas u subotu i nedelju očekuju tri turnira. Šampionat polako ulazi u samu završnicu, a ove nedelje RODA karavan će se najpre zaustaviti u Osečini. Kako su najavili organizatori, male sredine će još jednom pokazati koliko vole ovaj sport, kao i to koliko talentovanih basketaša imaju. Za najbolji tim u Osečini spreman je ček na 70.000,00 dinara, dok će drugoplasirani biti nagrađen sa 10.000,00 dinara, kao i robnim nagradama Košarkaškog saveza Srbije. Prijave za turnir su i dalje otvorene, a sve dodatne informacije možete dobiti na broj 064/2644217.


Istog dana, u Nišu će jiš jednom srpski basketaši odmeriti snage, ovog puta u organizaciji opštine Pantelej. Sada već tradicionalni turnir okupiće mnogo basketaša, koji će sigurno dati sve od sebe da Nišlije uživaju u sjajnom basketu.


Ni ovde nije kraj, jer vremena do velikog finala nije mnogo ostalo. Već u nedelju RODA karavan preseliće se za Tutin. Na Glavnom gradskom trgu prvi put ćemo imati prilike da gledamo basketaško nadmetanje, a verujemo da će se Tutin pokazati kao sjajan domaćin i da će svi uživati u sjajnim partijama naših basketaša.


Osvajači domaćih turnira ostvariće direktan plasman na finalni turnir, koji je zakazan za 18. avgust u Novom Sadu. (Izvor: KSS)


Datum: 12.07.2019. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...