x

Muška rukometna reprezentacija Srbije u grupi A na EP 2020

Muška rukometna reprezentacija Srbije u grupi A na EP 2020

Muška rukometna reprezentacija Srbije igraće u grupi A sa selekcijama Hrvatske, Belorusije i Crne Gore na Evropskom prvenstvu 2020 (9.1-26.1). Na turniru koji će se po prvi put održati u tri države (Austrija, Norveška i Švedska), "Orlovi" će startovati iz Graca.


Po dve najbolje reprezentacije iz svih šest grupa preliminarne faze formiraće dve grupe glavne faze (A,B i C, odnosno, D, E, F), koje će se igrati u Beču i Malmeu.


Raspored utakmica i rezultati - Evropsko prvenstvo u rukometu 2020


Finalni vikend rezervisan je za Tele2 Arenu u Stokholmu pred 22.000 gledalaca.


- I muškarci i žene, iskreno, nemaju sreće na žrebu. Makeodnci mislim da su najbolje prošli, u toj su grupi B, koja je uslovno lakša. Bosanci su otišli u žestoku grupu. Kod nas je Hrvatska veliki favorit, to je činjenica. Crna Gora je slično uradila kao mi s mladim igračima je ostvarila plasman na Evropskom prvenstvo. Sa Belorusima smo igrali pre godinu i po - dve u kvalifikacijama. Otprilike ih znamo. O očekivanjima sada ne bih govorio. Svakako je cilj da budemo bolji nego na Svetskom prvenstvu. Iskreno, sačekao bih jedno vreme pa bih pričao o realnosti. To vreme je vreme okupljanja. Voleo bih napokon da budemo zdravi. Imali smo mnogo malera od prošle godine, uvek je bilo povreda, da li pre, da li u toku turnira. Želim da nas mimoiđu povrede i da na narednim okupljanjima budemo kompletni - rekao je selektor Nenad PeruničićDatum: 29.06.2019. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...