x

Luka Popović sa rekordom osvojio titulu

Luka Popović sa rekordom osvojio titulu

Luka Popović streličar beogradskog Elit arčerija osvojio je seniorsku šampionsku titulu na Prvenstvu Srbije u Petrovcu na Mlavi sa novim državani rekordom olimpik stilom od 648 krugova. I stari rekord je bio u njegovom vlasništvu (637) i ove sezone ga je četiri puta izjednačavao...

Takmičenje je održano po jakom vetru i Popović je u finalu savladao Aleksandra Beatovića  iz novosadskog Velosa, dok je bronza pripala Vladimiru Popoviću iz Niša. Ekipno u olimpik stilu titulu je osvojio Niš ispred Pančeva i Velosa (Novi Sad).
Kompaund stilom (lukovi sa točkićima)  slavio je Ljubiša Urošević (Kalemegdan). Srebro je pripalo Akošu Vargi iz Kastl arčerija (Temerin) a bronza Miodragu Lukiću iz Elit arčerija (Beograd).

Olimpk stilom najuspešnije seniorke bile su Ksenija Vukić (Srebrna strela), Jadranka Bacović (BSK) i Svetlana Nikolić (Niš), dok su medalje kompaund stilom pripale Mariji Ljubinković (BSK), Ljiljani Živanović (Pančevo) i Sonji Trobožić (BSK).
Šampionske titule u juniorskoj kokurenciji olimpik stilom otišle su u Niš i osvojili su ih  Petar Stefanović i Katarina Milošević. Kompaund stilom  u juniorskoj katgoriji slavili su  streličari Kastl arčerija iz Temerina Roland Klajner i Katalin Varga.
Organizator je bio klub "Knez Lazar" iz Petrovca na Mlavi.Datum: 15.09.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...