x

Dodeljena priznanja u Kuršumliji

Dodeljena priznanja u Kuršumliji

Sportske igre mladih u Srbiji ove godine žele da nastave sa originalnom pričom i da ulepšavaju detinjstvo dečacima i devojčicama kod Igara koje se održavaju u preko 20 gradova Srbije.

Nedavno je i visoki predstavnik Evropske unije Johanes Han postao ambasador Igara. A predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je deci učesnicima da se bore za pobedu ali i da čestitaju uvek protivniku i kada izgube.

Han u Beogradu zbog igara

Posle Novog Sada gde je zvanično najavljeno da će se Svečano otvaranje Sportskih igara mladih za region održati u Novom Sadu 15. Maja, delegacija SIM Srbije nastavila je sa aktivnostima. Na red je došla poseta Opstini Kuršumlija.

    I Evropa priča o Igrama

U okviru proglašenja najuspešnijih u sportu opštine Kuršumlija,  gosti u Sportskom centru, na dodeli priznanja bili su i predstavnici Sportskih igara mladih Srbije.

SIM Srbije su ekipu  “Atomski mravi”, koja nastupa u igri između dve vatre, proglasila za pobednike najlepše SIM sportske priče u Srbiji za sezonu 2018. Sa velikim ovacijama, mališani “Atomskih mrava” koji su postali zaštitni znak i brend kako Kuršumlije, tako i Igara u celom region i ovog puta pozdravljeni su od strane prisutnih u dvorani Sportskog centra.

Ova nagrada je posebna jer je ovo nagrada za kreativnost, za širenje drugarstva u region, za najbolje transparente koje su nosili na takmičenjima i originalno navijanje. Ona se i po prvi put dodelila i plan je da postane tradicionalna. Nagradu je primio nastavnik i trener ekipe Dušan Keča.

Sportske igre mladih dobile su i specijalno priznanje opštine Kuršumlija, za doprinos razvoja sporta u njihovoj opštini i ukupnu doprinos promociji i razvoju Kuršumlije. SIM Srbije je jedina sportska organizacija koja je dobila priznanje ovog tipa od opštine.

- Pripreme za sezonu 2019. su u velikoj meri u završnoj fazi, svečano otvaranje je 15. maja u Novom Sadu, na centralnom gradskom trgu, sa početkom u 10.00 časova. Posle toga karavan radosti i prijateljstva održaće se u 25 gradova u Srbiji. Poznato je već da je za decu i ove godine sve besplatno, a moći će da se takmiče u 10 sportova. Prošle godine smo u Srbiji i regionu  oborili sve rekorde i nadam se da će nam se posrećiti da ova bude ponovo najbolja do sada.  U Kuršumliji se uvek osećamo lepo i Igre su za ovaj grad nešto posebno, o čemu se priča cele godine -  istakla je predsednica Sportskih igara mladih Srbije, Ivana Jovanović.

 

Čelni ljudi SIM Srbije dodeli su plakete za uspešnu saradnju predsedniku opštine Radoljubu Vidiću, i predsedniku Saveza za školski sport ovog mesta  Nikoli Miljanoviću, kao tehničkim partnerima u organizaciji Karavana radosti i prijateljstva. Predsednik opštine Kursumlija Radoljub Vidić, je istakao da su Sportske igre mladih veliki brend na ovim prostorima i da mu je posebno drago što deca u Kursumliji sa oduševljenjen čekaju svake godine SIM sportski dan. Vidić je dodao da je zaista oduševljen manifestacijom koja ima za cilj da pobedi drugarstvo.

-”Ponosan sam i što me lično deca pitaju maltene svakodnevno kada će biti SIM igre ove godine kod nas i još zadovoljniji što će Kuršumlija i ove godine biti domaćin Karavana radosti i prijateljstva.

Zahvalan sam Sportskim igrama mladih što su naši dugogodišnji partneri i što su uradili mnogo za decu u našoj opštini, ali i dali poseban doprinos u  razvoju sporta u našoj sredini” – zakljucio je Vidić.


Datum: 06.04.2019. Autor: SIM Srbije

PROČITAJTE JOŠ...