I Evropa priča o Igrama

I zvanično je otvorena nova sezona Sportskih igara mladih. U hotelu Metropol, čelni ljudi SIM Srbije, Hrvatske i BiH napravili su novi spektakl. Igre koje su ujedinile region i ujedinjuju decu iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, napravile su novi veliki korak. Svoje granice Igre su proširile i na Evropsku uniju. Komesar za Evropsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han novi je ambasador Sportskih igara mladih. On se na ovaj način pridružio porodici ambasadora Igara, istaknutih ličnosti iz sportskog, kulturnog, političkog i javnog života regiona i Evrope.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, dobio je posebno priznanje za veliku pomoć u organizaciji Igara. Održao je sjajan govor, dobivši veliki aplauz od preko 300 gostiju na sjajnom skupu. A zajedno sa Hanom, Zdravkom Marićem i mladim sportistima ambasadorima iz regiona, predsednik Srbije pristupio je paljenju plamena prijateljstva.


Vučić je istakao da idejni tvorac SIM-a Zdravko Marić zaslužuje nagrade za sve ono što radi.

- Komesaru Hanu, ne razumem se u vaše nagrade koje delite po svetu, ali znam da je Marić nagradu zaslužio. Možda nisam sreo nekog sa takvom energijom kakvu ima Marić. Pored snage i čudesne energije kojom pleni gde god da se pojavi, ima osobinu, retku za sve nas, kojom nikada neću moći da se pohvalim, a to je da voli sve ljude. Nikada ne pravi nijednu razliku. Moli se jednako u katoličkoj i pravoslavnoj crkvi. Sve nas vidi potpuno jednako. Zdravku je svejedno koje će dete pobediti, a ja ipak volim da ono dolazi iz Srbije. Deco, borite se za pobedu, čestitajte uvek protivniku kada izgubite. Naučite da gubite, jer poraz nije i smak sveta, jer biti uspešan ne znači koliko si puta pobedio, već koliko si puta uspeo da se digneš posle pada - istakao je Vučić.


Johanes Han, poručio je da je veoma zadovoljan priznanjem.
- Uradiću sve što mogu da pomognem mladim ljudima, talentima... Ova manifestracija je najveći amaterski sportski događaj, ne u Evropi, već na svetu. Želim da kažem svim sponzorima, ovo je vaša najbolja moguća investicija što ulažete i pomažete razvoj ovih mladih ljudi. To je mnogo više od običnog investiranja. Mislim da je ova incijativa, ovaj projekat, tačnije njegov organizator, najbolji mogući kandidat za Nobelovu nagradu! Daću sve od sebe da na svaki način podržim ovu manfestaciju – istakao je visoki gost iz Evropske unije.

Zdravko Marić se obratio medijima po završetku svečanosti. Brojka od čak 24 kamere, predstavnika medija, sama po sebi govori.

- Sva deca koja su dolazila u Split, na međunarodno finale i biti tamo na letovanju i druženju, imaju uspomene koje najviše govore šta su Igre donele. Nikada se nije desio ni najmanji mogući incident, nikada se nije desilo da su deca jedna drugog krivo pogledala, nego se svi skupa druže, takmiče, kupaju i spavaju u istom Studentskom centru. I mislim da samim tim tim to govori koliko je to dobrog donelo. Na žalost ovi prostori su još uvek zatrovani nekom prošlošću i mislim da smo već napravili puno. Ali u budućnosti siguran sam možemo još više – deo je izlaganja Zdravka Marića.

Specijalni gost bio je i Predrag Mijatović, jedan od prvih promotera i ambasadora ovih Igara. Zvanice su dočekivali regionalni predsednik Zdravko Marić i predsednica Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović. I ono što nam je svima veoma važno, svi gosti su sa skupa otišli prepuni pozitivnih utisaka. Jer Igre su zakon.


Datum: 29.03.2019.
Autor: SIM Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Sportske igre mladih - Srbija 2019

POVEZANE VESTI...
+ Protokol o saradnji Ministarstva pros...
+ Ristić: Nastavljamo u našem stilu
+ Kolak: Hrabrom ugrom do novih bodova
+ Radnički preslišao Kuršumliju
+ Čuveni Pol Tergat promoter 32. Beogr...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...
+ Sportske igre mladih - Srbija 2016
+ Sportske igre mladih - Srbija 2017
+ Sportske igre mladih - Srbija 2018
+ Sportske igre mladih 2018

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...