x

Nova sezona VSS počinje 10. Koplas Pro kupom

Nova sezona VSS počinje 10. Koplas Pro kupom
U nedelju 24. februara počinje nova sezona takmičenja Vazduhoplovnog saveza Srbije.

Tradicionalno prvo vazduhoplovno takmičenje u godini – Koplas Pro Kup u vazduhoplovnom modelarstvu u klasi F1N i revijalnoj klasi F1N-150, održaće se u nedelju 24. februara u Hali sportova u Novoj Pazovi. Takmičenje je međunarodnog karaktera, ujedno i prvo kolo lige Srbije u disciplini F1N.

Organizatoru Aeroklubu „Nova Pazova“ ovo će biti jubilej – 10. godina održavanja Koplas Pro Kupa. Trenutno je prijavljeno 43 takmičara u klasi F1N-150 i 36 takmičara u klasi F1N iz 8 klubova – 6 iz Srbije i 2 iz Hrvatske.

Početak takmičenja je u 9 časova, a planirano proglašenje pobednika u 17 časova. Glavna nagrada pehar „Koplas Pro Kup“ će ići u ruke tri najbolja juniora i najbolje juniorke u ukupnom zbiru obe klase, a medalje za sve ostale plasmane.

Takmičari modelari će imati priliku da dobro započnu sezonu takmičenja, a svi posetioci koji dođu u Novu Pazovu, imaće priliku da pogledaju i nauče kako da naprave jednostavne modele aviona bez pogona koji se bacaju rukom u zatvorenom prostoru tj. sportskim halama

Aktuelni državni rekord u klasi F1N za Hale 1 iznosi 42,9 sekundi (trajanje leta modela), a nosilac rekorda je Damjan Mirković iz AK „Nova Pazova“.

Bilten takmičenja sa detaljnim informacijama možete pronaći ovde: http://www.vss.rs/images/Documents2019/bilten/X_KOPLAS_PRO_KUP.pdf.

Datum: 20.02.2019. Autor: Svetlana Bradić

PROČITAJTE JOŠ...