Nova sezona VSS počinje 10. Koplas Pro kupom

U nedelju 24. februara počinje nova sezona takmičenja Vazduhoplovnog saveza Srbije.

Tradicionalno prvo vazduhoplovno takmičenje u godini – Koplas Pro Kup u vazduhoplovnom modelarstvu u klasi F1N i revijalnoj klasi F1N-150, održaće se u nedelju 24. februara u Hali sportova u Novoj Pazovi. Takmičenje je međunarodnog karaktera, ujedno i prvo kolo lige Srbije u disciplini F1N.

Organizatoru Aeroklubu „Nova Pazova“ ovo će biti jubilej – 10. godina održavanja Koplas Pro Kupa. Trenutno je prijavljeno 43 takmičara u klasi F1N-150 i 36 takmičara u klasi F1N iz 8 klubova – 6 iz Srbije i 2 iz Hrvatske.

Početak takmičenja je u 9 časova, a planirano proglašenje pobednika u 17 časova. Glavna nagrada pehar „Koplas Pro Kup“ će ići u ruke tri najbolja juniora i najbolje juniorke u ukupnom zbiru obe klase, a medalje za sve ostale plasmane.

Takmičari modelari će imati priliku da dobro započnu sezonu takmičenja, a svi posetioci koji dođu u Novu Pazovu, imaće priliku da pogledaju i nauče kako da naprave jednostavne modele aviona bez pogona koji se bacaju rukom u zatvorenom prostoru tj. sportskim halama

Aktuelni državni rekord u klasi F1N za Hale 1 iznosi 42,9 sekundi (trajanje leta modela), a nosilac rekorda je Damjan Mirković iz AK „Nova Pazova“.

Bilten takmičenja sa detaljnim informacijama možete pronaći ovde: http://www.vss.rs/images/Documents2019/bilten/X_KOPLAS_PRO_KUP.pdf.

Datum: 20.02.2019. Autor: Svetlana Bradić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...