Reprezentativni skup direktno na TV Prva

U Nacionalnom badminton centru u subotu, 16. februara 2019, održano je tradicionalno reprezentativno okupljanje sa kojeg je slika otišla direktno na TV Prva. Naime, novinar Goran Anđelković je sa lica mesta organizovao uključenje u emisiju “Jutro sa Natašom” tako da su gledaoci ove televizije bili u prilici da se upoznaju sa jednom od brojnih aktivnosti srpskog badminton sporta. Inače, od jutra do večeri pod svodovima jedinstvenog badminton objekta na Adi Ciganliji pod budnim okom glavnog trenera badminton reprezentacija Srbije Milana Barbira i pomoćnih trenera badminton reprezentacija Srbije Dragana Antića i Nikole Mijačića radilo je 40 igrača i igračica sa užeg i šireg spiska nacionalnih selekcija i perspektivni igrači koje su predložili predstavnici klubova.


“I u 2019. nastavljena je redovna zimska provera najboljih srpskih badmintonaca od trenera reprezentacija i opet sa zadovoljstvom mogu da istaknem da su odaziv i zalaganje bili na odličnom nivou. Ovo je sjajna i svakako jako korisna tradicija Badminton saveza Srbije na kojoj proveravamo trenutno stanje naših najboljih igrača svih uzrasta i korigujemo godišnje i polugodišnje planove rada, uz naravno veliku pozitivnu energiju svih takmičara koja se kreira od svih učesnika”, istakao je Barbir.


Predstavnike na subotnjem okupljanju imalo je sedam klubova – BK Beograd, BK Clear (Beograd), BK Novi Sad, BK Zmajevi (Kruševac), BK Ravens KG (Kragujevac), BK Fanatik (Vršac), BK Dinamo (Pančevo), BK Pančevo i BK Banat (Zrenjanin), a pored prvog čoveka srpske badminton struke, njegovih pomoćnika i igrača i igračica na velikom reprezentativnom skupu prisustvovali su i predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović, generalni sekretar BASS Andreja Andrić i generalni sekretar Badminton saveza Beograda Miodrag Kaličanin.


“Sledeće okupljanje imamo u julu, a do tada i naravno posle toga, očekuje nas nikad bogatiji internacionalni kalendar takmičenja. Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina i kvalifikovanje za Evropske igre ovogodišnji su prioritet u smislu takmičarskih rezultata, a nadam se da ćemo ponovo premašiti visoko postavljene ciljeve”, napomenuo je Barbir.


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo održavanju okupljanju reprezentativnih selekcija u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganiliji.


Datum: 18.02.2019. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...