x

F1 Esport Seria učvrstila se na vrhu e-trka

F1 Esport Seria učvrstila se na vrhu e-trka

Formula 1 New Balance esport serija učvrstila se na čelnoj poziciju kad su u pitanju e-trke. U sezoni 2018 F1 New Balance esport serija zabeležila je preko 20 milona pregleda kad su u pitanju online video sadržaji, kao i preko 100 miliona impresija na društvenim mrežama. Da je ovaj sport dopreo do nove mlađe publike, koja je više okrenuta digitalnim merijima, govori činjenica da je čak 70% gledalaca koji su pratili finale ovog takmičenja bilo mlađe od 34 godine.


“Mlađa generacija je zaista prihvatila F1 sport seriju” - izjavio je Frank Arthofer, Direktor digitalnog i novog biznisa u Formuli 1.


Uzbudljiva sezona 2018 F1 New Balance esport serije kulminirala je kada je Brendon Leigh osigurao svoju drugu titulu u nizu, nakon što je 2017. u Abu Dabiju osvojio svoju prvu titulu. Njegova dominacija tokom cele sezone Formula 1 New Balance esport serije, u kombinaciji sa dobrim partijama klupskog kolege Daniel Bereznay-a, koji je osvojio drugo mesto na kraju 2018 F1 New Balance esport serije, dovela je ekipu Mercedes AMG Petronas Esports do prve timske titule.


2018 Formula 1 New Balance esport serija okupila je, drugu godinu za redom, najtalentovanije igrače (gejmere) sveta, kad su u pitanju e-trke. Oko 66 000 igrača takmičilo se tokom četiri kvalifikacione runde, u zvaničnoj igrici “FIA Formula 1 Svetsko prvenstvo” na PlayStation®4, Xbox One, Xbox One X i PC-u, kako bi obezbedili mesto na inaguracionom F1 esport Pro draft-u. Na F1 Pro draft-u, F1 timovi su odabrali vozače (igrače/ gejmere) koji su učestvovali na šampionatu Pro serije (engl. Pro Series Championship).


Formula 1 i Netflix objavili detalje visoko očekivanog dokumentarcaUkupno 26 vozača (igrača/ gejmera) takmičilo se u uzbudljivom finalu 2018 F1 New Balance esport serije, koje je održano u Londonu, za nagradni fond od 200 000 $.


F1 New Balance Esport Serija održana je u partnerstvu sa Kodmasterom (engl. Codemasters), developerom i izdavačem zvanične franšize igre Formula 1, i Gfinity-em jednom od vodećih svetskih kompanija kad je u pitanju esport. Kompanija New Balance imenovana je za naslovnog sponzora takmičenja, čime se pridružila osnovnim sponzorima DHL-u i Fanatec-u.


“2018-ta je bila ključna godina za naše napore u pogledu Formule 1 esport-a jer smo videli inkluziju prvih zvaničnih timova, čime smo izgradili čvrste temelje za budući uspeh serije” - izjavio je Sean Bratches, Generalni direktor komercijalnih operacija u Formuli 1, i dodao: “Eksponencijalni rast esporta predstavlja idealnu priliku za nas da privučemo nove fanove i planiramo da je iskoristimo u novoj sezoni 2019 F1 New Balance esport serije. Naš fokus će ostati na proširenju mogućnosti za sledeću generaciju ljubitelja auto-moto sporta i brendova koji razumeju vrednost ove publike. Poruka Formule 1 je jasna - vrata ovog esport-a su otvorena za sve koji dele strast prema igranju i trkama.”


Više infomacija o F1 New Balance Esport seriji 2019 možete pronaći  na www.f1esports.comDatum: 19.02.2019. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...