F1 Esport Seria učvrstila se na vrhu e-trka

Formula 1 New Balance esport serija učvrstila se na čelnoj poziciju kad su u pitanju e-trke. U sezoni 2018 F1 New Balance esport serija zabeležila je preko 20 milona pregleda kad su u pitanju online video sadržaji, kao i preko 100 miliona impresija na društvenim mrežama. Da je ovaj sport dopreo do nove mlađe publike, koja je više okrenuta digitalnim merijima, govori činjenica da je čak 70% gledalaca koji su pratili finale ovog takmičenja bilo mlađe od 34 godine.


“Mlađa generacija je zaista prihvatila F1 sport seriju” - izjavio je Frank Arthofer, Direktor digitalnog i novog biznisa u Formuli 1.


Uzbudljiva sezona 2018 F1 New Balance esport serije kulminirala je kada je Brendon Leigh osigurao svoju drugu titulu u nizu, nakon što je 2017. u Abu Dabiju osvojio svoju prvu titulu. Njegova dominacija tokom cele sezone Formula 1 New Balance esport serije, u kombinaciji sa dobrim partijama klupskog kolege Daniel Bereznay-a, koji je osvojio drugo mesto na kraju 2018 F1 New Balance esport serije, dovela je ekipu Mercedes AMG Petronas Esports do prve timske titule.


2018 Formula 1 New Balance esport serija okupila je, drugu godinu za redom, najtalentovanije igrače (gejmere) sveta, kad su u pitanju e-trke. Oko 66 000 igrača takmičilo se tokom četiri kvalifikacione runde, u zvaničnoj igrici “FIA Formula 1 Svetsko prvenstvo” na PlayStation®4, Xbox One, Xbox One X i PC-u, kako bi obezbedili mesto na inaguracionom F1 esport Pro draft-u. Na F1 Pro draft-u, F1 timovi su odabrali vozače (igrače/ gejmere) koji su učestvovali na šampionatu Pro serije (engl. Pro Series Championship).


Formula 1 i Netflix objavili detalje visoko očekivanog dokumentarcaUkupno 26 vozača (igrača/ gejmera) takmičilo se u uzbudljivom finalu 2018 F1 New Balance esport serije, koje je održano u Londonu, za nagradni fond od 200 000 $.


F1 New Balance Esport Serija održana je u partnerstvu sa Kodmasterom (engl. Codemasters), developerom i izdavačem zvanične franšize igre Formula 1, i Gfinity-em jednom od vodećih svetskih kompanija kad je u pitanju esport. Kompanija New Balance imenovana je za naslovnog sponzora takmičenja, čime se pridružila osnovnim sponzorima DHL-u i Fanatec-u.


“2018-ta je bila ključna godina za naše napore u pogledu Formule 1 esport-a jer smo videli inkluziju prvih zvaničnih timova, čime smo izgradili čvrste temelje za budući uspeh serije” - izjavio je Sean Bratches, Generalni direktor komercijalnih operacija u Formuli 1, i dodao: “Eksponencijalni rast esporta predstavlja idealnu priliku za nas da privučemo nove fanove i planiramo da je iskoristimo u novoj sezoni 2019 F1 New Balance esport serije. Naš fokus će ostati na proširenju mogućnosti za sledeću generaciju ljubitelja auto-moto sporta i brendova koji razumeju vrednost ove publike. Poruka Formule 1 je jasna - vrata ovog esport-a su otvorena za sve koji dele strast prema igranju i trkama.”


Više infomacija o F1 New Balance Esport seriji 2019 možete pronaći  na www.f1esports.comDatum: 19.02.2019.
Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ FIA Formula 1 Svetsko prvenstvo 2019

POVEZANE VESTI...
+ Reprezentativni skup direktno na TV Prva
+ Dve duple krune na juniorskom Prvenst...
+ ŽRK Bekament Bukovička Banja osvaja...
+ Juniorsko prvenstvo Srbije za miks pa...
+ Održan žreb za Dejvis kup finale Sv...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...