Jedinstveni region nokautira netoleranciju

Poruka koju su mladi bokseri i bokserke promovisali od juna meseca posebno je odjeknula u Somboru, tokom Omladinske zlatne rukavice, a zapravo je deo projekta “Nokaut za netoleranciju”, koji uz podršku Regionalne kancelarije za saradnju mladih realizuje udruženje Intermedia u partnerstvu sa Omladinskim klubom Nikšić i bokserskim savezima iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.

U proteklim mesecima, mladi učesnici projekta obučavali su se da budu vršnjački edukatori, putovali i družili se, snimali promotivne i edukativne spotove, ali i trenirali i pripremali se zajedno, ukazujući na značaj regionalne saradnje, ali i na ulogu koju sport i sportisti imaju u promociji pozitivnih društvenih vrednosti poput tolerancije, uzajamnog razumevanja, fer pleja i kulture suživota.

“Sport je moćan instrument u borbi protiv svih negativnih pojava prisutnih u našim društvima – diskriminacije, netolerancije, govora mržnje i svih oblika nasilja”, jedinstveni su u svojoj poruci mladi bokseri i bokserke. Oni dodaju da im je projekat pomogao da shvate koji uticaj imaju na svoje vršnjake, te da su sa ponosom spremni da ponesu zvanje “ambasadora tolerancije i pomirenja” zalažući se upravo za ove vrednosti kako u regionu, tako i šire.

Uključeni bokserski savezi pružili su punu podršku svim projektnim aktivnostima, a deo istih bili su i sami treneri, ali i selektori različitih uzrasnih kategorija, sa kojima će se u narednom periodu pojačati rad. “Uloga trenera nije samo da utiče na fizičke karakteristike sportiste, on je i učitelj i pedagog sa direktnim uticajem na formiranje ličnosti deteta i to je pravac u kome ćemo se kretati u narednom periodu”, istakao je Vladimir Mitrović, koordinator projekta “Nokaut za netoleranciju”.

Datum: 27.11.2018. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...