Srpski gejming šampion leti za Brazil!

Autor fotografije: Miloš Milenković

Najveći svetski amaterski League of Legends turnir, Red Bull Player One, dobio je nacionalnog šampiona – Nemanja Bakić će predstavljati Srbiju na svetskom finalu u Sao Paolu!

Pod nikom NEMANJ4, Bakić je bio dominantan u konkurenciji preko 2.000 takmičara, koliko je prošlo kroz osam kvalifikacionih dana u četiri vikenda, a kvalitet je potvrdio proteklog vikenda u Domu omladine.

Završni konkurenti bili su mu Aleksa "Frozen Teror" Majstorović, Aleksandar "aleksaNNNdar" Milovanović, Luka "Dudile" Marković, Luka "Migii" Hladik, Stefan "baE jera" Jeremić, Igor "Dutchman" Ognjenović i Nikola "GEZO deZo" Janić, a u finalu se suočio sa Stefanom Jeremićem, kog je uspeo da slomi posle žestoke borbe- krenulo je od best of 1 u četvrtfinalu, best of 3 u polufinalu i best of 5 partija u finalu.

-Velika mi je čast što ću predstavljati našu zemlju, i to u Brazilu u konkurenciji toliko gejmera sa različitih meridijana. Daću sve od sebe da se pokažem kao ovde i napravim nešto više u svetskoj konkurenciji – poručio je Nemanja, novi srpski šampion gejminga.

NEMANJ4 će imati priliku da trenira sa ekipom X25 Esports kako bi se što bolje  pripremio za svetsko finale, gde će ga čekati gejmer iz Australije, Argentine, sa Jamajke, iz Portugala, Švedske, Grčke, Turske, a tamo neće biti jedini srpski predstavnik.

Paralelno sa Red Bull Player One borbom u gejmingu, održano je i veliko kosplej takmičenje u kom je trijumf odnela Andrea Milanović, kombinacijom odličnog nastupa i najzahtevnijeg kostima. Težak zadatak imao je žiri koji su činili najpoznatiji srpski kosplejer Borivoje Naumovski, Vladimir Belopavlović (Fortuna) i Marija Radovanović, predstavnica ekipe Ori Cosplay International, koju Naumovski predvodi.

Andrea će uz Nemanju ići u Brazil na veliko finale, a njihovu trijumfalnu borbu ispratili su specijalni gost turnira Baka Prase i ekipa x25 Esportsa, koja je u pauzama takmičenja pokazala međusobnim partijama na bini kako funkcioniše jedan deo profesionalnog eSports sveta.


Datum: 09.10.2018. Autor: Luka Banda

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...