x

Uspeh sportista Beograda na igrama Oaze u Sarajevu

Uspeh sportista Beograda na igrama Oaze u Sarajevu

U subotu su u Sarajevu završene sportske igre za osobe sa intelektualnim smetnjama koje uživaju zavidan ugled u svetu a koje zajedno organizuju Udruženje „Oaza“ i Specijalna olimpijada Bosne i Hercegovine i na kojima su od 03. do 06. oktobra učestvovali takmičari iz niza zemalјa, pre svega našeg regiona i sa prostora nekadašnje države Jugoslavije.

Ova manifestacija održana je osmu godinu zaredom a već tradicionalno na njoj učestvuju i sportisti iz Beograda koje su ove godine predstavlјali korisnici Doma za decu i mlade iz Sremčice – ukupno šest takmičara, tri devojčice i tri dečaka nastupali su u četiri discipline programa i ostvarili veoma uspešan rezultat – koji su se kući vratili sa čak 11 osvojenih medalјa: četiri zlatne, tri srebrne i četiri bronzane.

Najsjajnija odličja i zvanje pobednika izborili su Milan Belobrković u trci na 100 m u atletici i ekipa u sastavu : Anica Klepo, Zorica Šlјapić i Milan Pavlović u kuglanju. Zorica i Milan su, a sa njima u timu i Milica Đinđić osvojili srebrnu medalјu u boćanju dok su treće mesto i bronzu uspeli zaslužiti Vladimir Mijatović u plivanju, disciplina 25 m slobodnim stilom, koji je to postigao i u kuglanju sa ekipom u kojoj su bili Milica Đinđić i Milan Belobrković.

Inače, nosilac  učešća naših sportista bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, koji je to ostvario u saradnji sa ustanovom Doma za decu i mlade iz Sremčice a što je podržao i omogućio Grad Beograd preko Sekretarijata za sport i omladinu.


Datum: 09.10.2018. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...