Uspeh sportista Beograda na igrama Oaze u Sarajevu

U subotu su u Sarajevu završene sportske igre za osobe sa intelektualnim smetnjama koje uživaju zavidan ugled u svetu a koje zajedno organizuju Udruženje „Oaza“ i Specijalna olimpijada Bosne i Hercegovine i na kojima su od 03. do 06. oktobra učestvovali takmičari iz niza zemalјa, pre svega našeg regiona i sa prostora nekadašnje države Jugoslavije.

Ova manifestacija održana je osmu godinu zaredom a već tradicionalno na njoj učestvuju i sportisti iz Beograda koje su ove godine predstavlјali korisnici Doma za decu i mlade iz Sremčice – ukupno šest takmičara, tri devojčice i tri dečaka nastupali su u četiri discipline programa i ostvarili veoma uspešan rezultat – koji su se kući vratili sa čak 11 osvojenih medalјa: četiri zlatne, tri srebrne i četiri bronzane.

Najsjajnija odličja i zvanje pobednika izborili su Milan Belobrković u trci na 100 m u atletici i ekipa u sastavu : Anica Klepo, Zorica Šlјapić i Milan Pavlović u kuglanju. Zorica i Milan su, a sa njima u timu i Milica Đinđić osvojili srebrnu medalјu u boćanju dok su treće mesto i bronzu uspeli zaslužiti Vladimir Mijatović u plivanju, disciplina 25 m slobodnim stilom, koji je to postigao i u kuglanju sa ekipom u kojoj su bili Milica Đinđić i Milan Belobrković.

Inače, nosilac  učešća naših sportista bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, koji je to ostvario u saradnji sa ustanovom Doma za decu i mlade iz Sremčice a što je podržao i omogućio Grad Beograd preko Sekretarijata za sport i omladinu.


Datum: 09.10.2018. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...