x

Olimpijske igre mladih: Aleksa Mitrović „pogodio“ bronzanu medalju

Olimpijske igre mladih: Aleksa Mitrović „pogodio“ bronzanu medalju

Strelac Aleksa Mitrović na odličan način je otvorio učešće Srbije na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu. Mitrović je osvojio bronzanu medalju u gađanju vazdušnom puškom, u prvom finalu takmičarskog programa OIM u glavnom gradu Argentine.


Mitrović je bio vrlo blizu i sjajnijeg odličja. Ravnopravnu borbu za medalje vodila su trojica strelaca. Sredinom finala od rivala su se odvojili Mitrović, Rus Grigorij Šamakov i Indijac Šahu Tušar Mane. U trenutku kada otpada trećeplasirani, posle 22. serije, Mitrović je za Indijcem zaostajao minimalni jedan deseti deo kruga, a od ruskog strelca ga je delilo svega 0,2 kruga. Zlato je pripalo Šamakovu, evropskom juniorskom prvaku i bronzanom sa Svetskog prvenstva, dok je Mane stigao do srebra.


Srpski reprezentativac je u finale ušao sa šestog mesta u kvalifikacijama.


Osamnaestogodišnji Mitrović, strelac Novog Beograda – Ušće, je ove godine debitovao na velikim međunarodnim takmičenjima, osvajanjem petog mesta vazdušnom puškom na Prvenstvu Evrope u Đeru, dok je na Svetskom šampionatu u Čangvonu zauzeo 20. poziciju istim oružjem. Na Svetskom juniorskom kupu u Zulu vazdušnom puškom je osvojio 12. mesto.


Sem Mitrovića, Srbiju u takmičenjima u streljaštvu predstavlja i Marija Malić, koja će se u ponedeljak nadmetati vazdušnom puškom.


Olimpijske igre mladih su svečano otvorene u subotu, spektakularnom ceremonijom održanom na ulicama Buenos Airesa. Zastavu Srbije nosila je plivačica Anja Crevar.


Vazdušna puška, juniori - Finale: 1. Grigorij Šamakov (Rusija) 249,2, 2. Šahu Tušar Mane (Indija) 247,5, 3. Aleksa Mitrović (Srbija) 227,9, 4. Čanghong Žang (Kina) 205,6, 5. Aleks Kresten Hoberg (Australija) 183,9... Kvalifikacije: 1. Amirisijavaš Zolfagarijan (Iran) 628,5, 2. Žang 624,4, 3. Mane  623,7... 6. Mitrović 620,4... Za finale 620,2... Ukupno 20 strelaca


Datum: 08.10.2018. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...