Preletima do prvaka Evrope

Reprezentacija Srbije u paraglajdingu u disciplini prelet danas je započela seriju od deset takmičarskih dana na 15. Evropskom prvenstvu u Montalegreu u Portugalu. Za evropsko zlato će se boriti pojedinačno i ekipno predstavnici Srbije u sastavu: Vladimir Bačanin iz Paraglajding kluba „AIR 037“ iz Kruševca, Srđan Ristanović iz Sportskog kluba „Dast devil“ iz Beograda, Predrag Nešković iz Paraglajding kluba „Pegaz“ iz Ivanjice, Srđan Kesić iz Aero kluba „Novi Sad“ i Željko Ovuka iz Kluba slobodnog letenja i biciklizma „Ares“ iz Beograda.

Organizator nacionalni vazduhoplovni savez Portugala ugostiće na poletištima na severu zemlje 150 takmičara – pilota paraglajdera iz ukupno 28 evropskih zemalja. Jaka konkurencija i veliki broj takmičara, među kojima su i trenutno prvi rangirani na svetskoj rang listi Luk Armant i Honorin Hamard iz Francuske, kao i Torsten Sigel iz Nemačke, učiniće ovo evrropsko prvenstvo neizvesnim i interesantnim do samog kraja, a priliku da brane titulu iz 2016. godine imaće Honorin Hamard iz Francuske i ekipno reprezentacija Francuske.

Takmičenje je zvanično počelo 16. jula kada je održana registracija takmičara i ceremonija otvaranja. Jučerašnji dan je bio predviđen za trening i upoznavanje sa terenom, dok sa današnjim danom pa sve do 28. jula slede takmičarski dani u okviru kojih će svakodnevno biti postavljani zadaci i realizovani preleti u skladu sa njima.

Nastup naše reprezentacije na ovom Evropskom prvenstu Vazduhoplovni savez Srbije je omogućio, kao i uvek, uz veliku podršku Sportskog saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta.

Ove godine naši sportisti su gosti i učesnici Evropskog prvenstva, a već za dve godine, u julu mesecu 2020. godine Srbija će se naći pored uloge učesnika i u ulozi domaćina. Naime, Vazduhoplovni savez Srbije je dobio organizaciju 16. Evropskog prvenstva u paraglajdingu u disciplini prelet, pa će se u gradu Nišu sledećeg puta okupiti vrhunski sportisti evropskog paraglajdinga.

Datum: 18.07.2018. Autor: Svetlana Bradić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...