x

Američki Fudbal: Vojvode i Vojvotkinje dočekuju Kragujevac

Američki Fudbal: Vojvode i Vojvotkinje dočekuju Kragujevac

U nedelju, 16.06.2013. godine, sa početkom u 16 časova, na novosadskom Kabelu - sastaju se i muške i ženske ekipe američkog fudbala. Novosadski Dukesi dočekuju Divlje Veprove iz Kragujevca, dok Hattrick Vojvotkinje dočekuju Divlje Mačke.

U derbiju poslednjeg kola Sportklub Superlige, sastaju se GAT Novi Sad Dukesi i PBB Kragujevac Wild Boarsi. Oba tima su obezbedila svoje mesto u plej-ofu, i imaju isti skor pobeda i poraza - 5:1. Ovaj susret odlučuje o prednosti domaćeg terena u polufinalu.

Posle pet uzastopnih pobeda, Vojvode su u prošlom kolu poražene od beogradskih SBB Vukova (48:30), ali su pružile sjajan otpor na Adi Ciganliji. Međutim, veruju da ih to neće pokolebati na putu ka zacrtanom cilju. - Od samog početka sezone naš cilj je da gazimo ka prvenstvu. Za sada sve ide po planu i Kragujevac je trenutno jedina prepreka ka ostvarenju našeg cilja. Isto kao i oni, i mi smo gladni pobede. Idemo na sve ili nista. U nedelju se može očekivati prava bitka na terenu - poručuje Vejn Džonson, korenerbek Novosađana.

U 18.30h klub američkog fudbala Hattrick Vojvotkinje igra blažu verziju američkog fudbala, tzv. fleg fudbal, protiv ženske selekcije Divljih Veprova - Divlje Mačke. Vojvotkinje se nadaju revanšu, gde su ih u finalu na humanitarnom turniru "Touchdown za bebe" pobedile Kragujevčanke, upravo na Kabelu.

- Radujem se susretu sa Kragujevčankama, zato što je svaka utakmica između ženskih timova korak dalje u napredovanju ženskog američkog fudbala u Srbiji, bilo da pobedimo ili izgubimo., kaže Milica Lukić, kornerbek Hattrick Vojvotkinja.

 Datum: 14.06.2013. Autor: Mia Bajin

PROČITAJTE JOŠ...