x

Jadran uspešniji od superligaša Metalca iz Gornjeg Milanovca

Jadran uspešniji od superligaša Metalca iz Gornjeg Milanovca

Kuglaški klub Jadran iz Golubinaca, koji će narede sezone igrati u Prvoj ligi Srbije – grupa Vojvodina, počeo je pripreme  prijateljskom utakmicom protiv superligaša Metalca iz Gornjeg Milanovca.

Meč je odigran na novoj kuglani u Golubincima na dan seoske slave Petrovdana i, iako je vrućina  bila ogroman neprijatelj igračima, bio je uzbudljiv i nezvestan do kraja. Slavili su domaćini sa  3.196:3.182 u čunjevima i 6:2 u igračkim poenima.

Posle  prvog bloka Metalac je vodio sa 2:0 i imao 36 čunjeva više. Goran Čaluković je oborio  559 čunjeva i sa tim rezultatom, kako se kasnije pokazalo, bio je najbolji u redovima gostiju. U drugom bloku,  sjajno je odigrao prvotimac Jadrana Miodrag Pavlović i sa 573 čunja  poneo epitet igrača meča donevši poen protiv Radoičića, dok je Jakšić u rezultatski neizvesnom duelu osvojio drugi poen protiv Davidovića, koji je ovog leta prešao u Metalac iz beogradskog srpskoligaša IMR, pa je Jadran izjednačio u igračkim poenima na 2:2 i imao je 11 čunjeva više.

U poslednjem bloku Škorić i Vučković su vodili veliku borbu, na kraju je Škorić posle 2:2 u setovima, osvojio poen zbog više čunjeva (+11), dok  je  Dragić doneo četvrti igrački poen protiv Ivana Trošića. Prvotimac Metalca imao više čunjeva (+8) ali je  u setovima bilo 2,5:1,5 za ovosezonsko pojačanje Jadrana.  Domaćini su dva poena  za pobedu od 6:2 dobili jer su imali ukupno14 čunjeva više.

- Do  septembra i početka ligaških borbi planiramo prijateljske mečeve se još nekoliko superligaša, da ugostimo Partizan, Crvenu zvezdu i novosadski Radnički, a igraćemo i sa vojvođanskim ligašem Železničarem iz Inđije – kaže agilni predsednik Jadrana Mirko Peršić.- Prošlu sezonu smo završili kao prvi tim u Prvoj vojvođanskoj ligi i plasirali smo se u viši rang. Imali smo  38 bodova, uz 18 pobeda i po dva remija i poraza, pretekli smo somborski Vihor za pet bodova i Hajduk iz Kule sa šest.

U Golubincima, selu sa  dva kluba, Jadran (lane prvak Prve vojvođanske lige)  i Golubinci (zauzeo 12. mesto u Drugoj vojvođanskoj ligi) i sa dve kuglane (novu sa četiri i staru „Kod Ćire“ sa dve staze)  kuglanje  je „sport broj 1“:

- U prelaznom roku pridužilo nam se nekoliko odličnih igrača- Nenad Škorić i Žarko Dragić iz novosadskog superligaša Radničkog, Vladimir Bajić iz Železničara iz Inđije  i Duško i Ratko Bomeštar iz ekipe Golubinci i uz standradne prvotimce, koji su izneli veliki teret prošle sezone Borislava Živanovića, Vladimira Jakšića, Predraga Opačića, Miodraga Pavlovića... imamo tim koji može da ispuni cilj, da budemo među tri najbolja, ali i da polako stvaramo ekipu za ono što svi u našem selu priželjkuju, a to je plasman u Super ligu Srbije- smatra Mirko Peršić.-  Napustili su nas  Dragan Vukelić koji je otišao u ekipu novog superligaša Spartaka 024 iz Subotice i  Bogoljub Bežanović koji je prešao u Sloven iz Rume.

Trener Jadrana Dragan Božić smatra da  su ambicije realne:

- Prva liga Srbrije - grupa Vojvodina je, iako je bilo nekoliko promena u sastavima,  veoma jaka. Rivali su nam zrenjaninski Banat, koji je lane bio superligaš, pa Apatin, novosadska Vojvodina... Siguran sam, međutim, da ova ekipa Jadrana ima kvalitet da se upusti i u borbu za prvo mesto...

Utakmicu su pratili predsednik KSS Uroš Dragojlović, predsednik KS Vojvodine Radovan Šunjka i generalni sekretar KSS Vojko Pavlović. Razgovaralo se i o dobijanju međunarodne licence za kuglanu, što bi iziskivalo i određene građevinske zahvate da se obezbedi  prostor za gledaoce  u skladu sa propisima.

Domaćini su se potrudili i za izuzetno „treće poluvreme“. Ogroman aplauz pobrao je predsednik Peršić, kada je uzeo mikrofon  i sjajno otpevao nekoliko hitova...

PRIJATELjSKI MEČ JADRAN GOLUBINCI – METALAC GORNjI MILANOVAC 3.196:3.182 (6:2). Rezultati igrača: Opačić-  Čaluković 0:1 (533:559, 1:3), Živanović - Solujić (zamena Laković) 0:1 (493:503, 2:2), Pavlović - Radoičić 1:0 (573:530, 3:1), Jakšić - Davidović 1:0 (517:510, 2,5:1,5), Škorić – Vučković 1:0 (544:533, 2:2), Dragić – Trošić 1:0 (536:544, 2,5:1,5).

Datum: 13.07.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...