Jubilarna peta rukometna akademija u dve smene

Rukometna akademija “Andrea Lekić”, ove godine okupila je više od 120 rukometašica i rukometaša koji žele da usavrše svoje sportske veštine učeći od Andree Lekić, kapitena ženske rukometne reprezentacije i jedne od najboljih rukometapica sveta.

Jubilarna, peta po redu Akademija održava se u Vršcu, u dve smene i traje do 07. jula 2017. godine. Internacinalna Akademija okuplja ne samo sportiste iz naše zemlje, već i iz Austrije, Danske, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Mađarske. Deca uzrasta od 9 do 18 godina ovaj kamp vide kao izuzetnu priliku da nauče u rukometu nauče od najboljih.

„Ove godine slavimo mali jubilej našeg rukometnog kampa. Drago mi je ono što nas izdvaja upravo kvalitet i posvećenost, a ovi mladi ljudi željni znanja samo nas motivišu da budemo još bolji. Uverena sam da se baš ovde stvaraju nova imena rukometa, ne samo domaćeg, već i evropskog“, rekla je Andrea Lekić, koja je sa skopskim Vardarom igrala finale Lige šampiona, a sada se sa reprezentacijom Srbije plasirala na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj.

Ove godine polaznici kampa imaju priliku da pored rada sa vrhunskim trenerima, da treniraju u najboljim uslovima i to u hali Milenijum, koja je jedna od najboljih u Srbiji.

„Pokušavamo da predstavimo rukomet na zdrav i ispravan način, a peta godina održavanja kampa, ove godine više od 120 polaznika, od početka više od 400 dece koja su prošla kroz naše treninge samo su pokazatelj da smo na pravom putu. Što se mene tiče zajedno sa ostatkom tima nastaviću da radim na ovom vidu sportskog usavršavanja. Rukomet je sport koji volim i želim da prenesem svoje znanje na mlade“, zaključila je Lekićeva.

Na rukometnom kampu u svakoj smeni pored stalnog Andreinog prisustva sa decom radi 10 trenera, trener golmana, kondicioni trener, sportski psiholog, a u goste dolaze (sa pripremljenim predavanjima na temu pravilne ishrane, prevencije povreda) profesori sa Fakulteta za sport i Visoke sportske i zdravstvene škole.

Andrea Lekić iza sebe ima srebrnu medalju sa Svetskog prvenstva 2013, a Međunarodna rukometna federacija proglasila ju je najboljom rukometašicom sveta 2013. godine.
 
Datum: 07.07.2017.
Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Svetska titula – ulaznica za Evropu
+ Joga performans u Novom Sadu u okviru...
+ Sport fest u Zemun parku
+ Jovetić u Partizanu, Đukićeva u Kr...
+ Stefanović peti na svetskoj rang lis...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...