Srpska SIM elita stiže na Adu

Sportske igre mladih u Srbiji, završene su u Srbiji, kada su u pitanju turniri po gradovima. Na redu je centralni događaj, Državno finale, koje će se održati u Beogradu, na Adi Ciganliji, od 17. do 21. jula. Najuspešnije ekipe i pojedinci u deset sportova predstavljaće Srbiju na međunarodnom finalu Sportskih igara mladih koje će se održati sredinom avgusta u Splitu.

– Prezadovoljni smo sezonom. Napravili smo mnoge rekorde i ono što je najvažnije obezbedili svakom zainteresovanom dečaku i devojčici da se potpuno besplatno oproba u sportu koji voli. Iza nas je 58 dana takmičenja, odigrano je 137 turnira, na kojima je učestvovalo 58.125 dece iz čak 101 grada, opštine i mesta širom Srbije. Ponosni smo zbog ovih podataka. Obišli smo teritoriju Srbije širom i popreko. Na finalu u Beogradu imaćemo 1.021 učesnika, malih sportiste – istakla je Zorica Mijatović, sportski direktor Igara mladih.

Supervizor Sportskih igara mladih je Ivan Krgović, odbojkaški trener, koji je izneo svoje mišljenje o ovoj manifestaciji.

– Radim vec dvadeset godina kao profesionalac u sportu i obišao sam ceo svet ali ovo što su mi omogućile Sportske igre mladih, da zajedno sa kolegama upoznam decu po celoj Srbiji, ne može se porediti ni sa jednim svetskim takmičenjem, na kojima sam učestvovao, jer radost dece na igrama između dve vatre u malim mestima po Srbiji je neopisiva, mada ni učitelji i vode ekipa ne zaostaju u toj energiji. Ove  igre predstavljaju ono što nedostaje našem društvu a to je sport kao socijalna kategorija našeg društva, koja poznaje samo radost, druženje, nešto sto prevazilazi rekreaciju, graniči se sa amaterizmom a daleko je od prefesionalzima. SIM predstavlja novu kategoriju u našem sportu u Srbiji, koji je pristupačan svakom detetu, bez obzira na nivo savladanih sportskih umeća, kroz koji deca mogu iskazati svoje sposobnosti bilo da su intelektulane kao u taktici nekog sporta ili šahu tako i u spretnosti u svih 9 naših sportskih dispilina – istakao je Ivan Krgović.

Igre se po četvrti put održavaju u Srbiji. Velike zasluge za rekorde ima i predsednica SIM Srbije Ivana Jovanović, koja je na ovoj funkciji od aprila. Takmičenja se održavaju pod pokroviteljstvom Vlade Srbije, a uz pomoć i podršku Ministarstva za omladinu i sport, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i lokalnih samouprava.

Datum: 07.07.2017.
Autor: SIM Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Jubilarna peta rukometna akademija u...
+ Jovetić u Partizanu, Đukićeva u Kr...
+ Svetska titula – ulaznica za Evropu
+ Joga performans u Novom Sadu u okviru...
+ Sport fest u Zemun parku

POVEZANE GALERIJE SLIKA...
+ Sportske igre mladih - Srbija 2016
+ Sportske igre mladih - Srbija 2017

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...